Samalla kun Suomi, Tsekki, USA ja Ruotsi valmistautuvat nuorten MM-kisojen välieriin, kaksi maata, jotka eivät päässeet pudotuspeleihin, valmistautuvat puolustamaan paikkaansa kansainvälisen sarjan korkeimmassa divisioonassa.

Torstaina selviää, onko Saksa vai Norja mukana U20 MM-kisoissa jälleen ensi vuonna. Jo nyt on selvää, että hävinneen joukkueen tilalle pääsarjaan nousee Kazakstan, joka voitti U20-ikäluokan IA-divisioonan MM-kisat aiemmin joulukuussa.

Yleensä putoamiskarsinta pelataan paras kolmesta -periatteella, jossa ensin kaksi voittoa saavuttanut joukkue säilyttää sarjapaikkansa nuorten pääsarjassa. Tänä vuonna sarjapaikka on kuitenkin kerrasta poikki. Putoamiskarsinnan ainoa ja ratkaiseva kohtaaminen pelataan torstaina 4. tammikuuta Scandinaviumissa klo 12:00 Suomen aikaa. Myöhemmin samana päivänä nuorten MM-kisojen välierät pelataan samalla areenalla.

Norja on pelannut suurimman osan nuorten MM-historiastaan alemmilla sarjatasoilla, mutta onnistunut aina aika ajoin nousemaan pääsarjaan. Norjan kolme viimeisintä visiittiä jääkiekon nuorten MM-kisoihin ovat kuitenkin kaikki jääneet yhden kauden mittaisiksi. Niin vuonna 2006, 2011 kuin 2014 se on pudonnut heti ensimmäisellä yrittämällään suoraan takaisin alempaan divisioonaan.

Myös Saksalle putoamiskarsinta on tullut tutuksi. Edellisen kerran joukkue pelasi putoamista vastaan vuonna 2015, jolloin se hävisi Sveitsille suoraan kahdessa ottelussa. Neljän alemmalla sarjatasolla vietetyn kauden jälkeen joukkue nousi takaisin pääsarjaan vuonna 2020.

Saksan ja Norjan aiemmat kohtaamiset jääkiekon nuorten MM-kisoissa

Kun tarkastellaan näitä kahta joukkuetta, historiasta löytyy seitsemän aiempaa nuorten MM-kisojen kohtaamista. Näistä Saksa on voittanut neljä, joista kaksi voittoa tuli vuonna 2014, jolloin Norja ja Saksa kohtasivat tämän vuoden tapaan putoamiskarsinnassa. Norja voitti avauskohtaamisen 3-0, mutta Saksa vastasi sitten kahdella 4-3- ja 3-1-voitolla, joiden ansiosta joukkue pysyi U20-ikäluokan pääsarjassa.