Tšekki eteni vuoden 2024 nuorten MM-kisojen välieriin. Växjön hyökkääjä Jakub Stancl nousi ottelun sankariksi, kun hän teki tšekkiläisten voittomaalin hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan vain yksitoista sekuntia ennen ottelun loppua. Tšekki on näin ollen valmis MM-välieriin, kun taas Kanada lähtee Göteborgista yllättäen ilman mitalia.

Tiistaina iltapäivällä Scandinaviumissa pelattiin päivän toinen puolivälieräottelu, jossa kohtasivat Kanada ja Tšekki. Ottelun ennakkoasetelmista ei sähköä puuttunut, sillä kyseessä olivat viime vuoden nuorten MM-kisojen finaalijoukkueet. Tšekki sai otteluun loistavan alun, kun Växjö-hyökkääjä Jakub Stancl vei tšekit 0-1-johtoon terävällä laukauksella etukulmasta. Kun erää oli jäljellä yhdeksän minuuttia, Tšekillä oli mahdollisuus lisätä johtoa rangaistuslaukauksella, mutta Dominik Rymon hukkasi tilaisuutensa. Tauolle mentiin kuitenkin Tšekin kahden maalin johdossa. Hyökkääjä Tomas Cibulka teki 0-2-osuman juuri ennen erän loppua Kanadan maalivahdin Mathis Rousseaun pienoisella avustuksella.

Rousseau kuitenkin lunasti paikkansa toisessa erässä pitämällä Kanadan pelissä mukana upealla pelastuksella. Pian torjunnan jälkeen myös runsaslukuinen kanadalaisyleisö pääsi juhlimaan, kun Matthew Wood hyödynsi vastahyökkäyksen ja laukoi pelin 1-2:een.

Kanada oli takaa-asjoasemastaan huolimatta pelin virtauksen päällä ensimmäisessä erässä ja jatkoi siitä myös toisessa erässä. Tuhannet kanadalaiset katsomossa yrittivät kannustaa maajoukkuettaan kohti tasoitusta. Tšekki pelasi hyvää puolustuspeliä koko erän ajan, mutta joutui taipumaan erän lopussa, kun Kanada lopulta tasoitti. Puolustaja Jake Furlong lähetti viivalta laukauksen, joka meni aina maaliin asti ja tasoitti lukemat, kun toista erää oli jäljellä reilut kolme minuuttia.

Kolmannessa erässä tilanne pysyi pitkään tasan, vaikka Kanada hallitsikin ottelutapahtumia. Siitä huolimatta Tšekki vei ottelun nimiinsä dramaattisella viimeisen minuutin maalilla. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain yksitoista sekuntia, kun Stancl teki Tšekille 2-3-maalin ja vei joukkueensa nuorten MM-kisojen 2024 välieriin.

– Tämä tuntuu fantastiselta. Kanada painosti kovaa viimeisessä erässä, mutta me kestimme hyvin ja onnistuimme blokkaamaan laukauksia. Se oli hieno ponnistus meiltä, sanoi ottelun sankari Jakub Stancl medialle pelin päätyttyä.

Kanadalaiset lähtevät nyt Göteborgista tyhjin käsin, kun taas Tšekki jatkaa välieriin, joissa se saa todennäköisyyksien perusteella vastaansa Ruotsin. Kyseessä on ensimmäinen kerta viiteen vuoteen, kun Kanada ei pelaa nuorten MM-kisojen mitalista.

Kanada – Tšekki 2-3 (0-2, 2-0, 0-1)

1. erä
07:51 0-1 Jakub Stancl (Dominik Rymon)
18:01 0-2 Tomas Cibulka (Jiri Kulich)

2. erä
23:43 1-2 Matthew Wood (Easton Cowan, Brayden Yager)
36:40 2-2 Jake Furlong (Matthew Poitras)

3. erä
59:49 2-3 Jakub Stancl