Tanskan Nikolaj Ehlers ei vääntänyt hokijargonia, vaan kertoi olevansa todella tyytyväinen Tanskan pelaamiseen, vaikka tappio tulikin.

Tanska kärsi lauantaina katkeran tappion USA:lle jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheessa. Joukkue taisteli upeasti ja piti selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähteneen USA:n maaleitta lähes 50 minuuttia, mutta joutui lopulta tyytymään 3-0 tappioon.

Morten Poulsenin kolmannen erän puolivälissä ottama jäähy kostautui, kun Cutter Gauthier pääsi iskemään ylivoimalla ottelun avausmaalin, eikä Tanka löytänyt enää tietään takaisin peliin.

Tanskan NHL-tähti Nikolaj Ehlers ei kuitenkaan peitellyt ylpeyttä, jota tunsi joukkuettaan kohtaan ottelun jälkeen. USA:n voittaminen olisi ollut yksi tanskalaisen jääkiekon kovimpia saavutuksia, ja tappiosta huolimatta maajoukkueen suurin tähti koki voivansa seisoa selkäsuorassa ja hymy huulillaan.

– Pelasimme hyvin, ja siksi voin seisoa tässä ylpeänä. Emme ole mikään Kanada tai Ruotsi. Pelasimme todella hyvin USA:ta vastaan. Pienelle maalle, kuten Tanskalle, se on uskomatonta. Olen ylpeä siitä, miten pelaajamme taistelivat ja pelasivat. Todella ylpeä, itse asiassa. Se antaa minulle aihetta hymyyn.

Tappio luonnollisesti korpeaa, varsinkin kun Tanska oli niin lähellä viedä ottelun jatkoajalle. Ehlers kuitenkin osasi pelin jälkeen katsoa tulosten taakse ja olla tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

Mitään perinteistä hokijargonia ei Winnipeg Jetsin laiturin suusta kuultu. Yksi turnauksen parhaista pelaajista sanoi suoraan, että realiteetit ovat Tanskan kohdalla erilaiset kuin isojen maiden kohdalla, minkä vuoksi myös tappion jälkeen voi olla tyytyväinen.

– Oloni on yllättävän hyvä. Tiesimme, että edessä on vaikea ottelu, ja että USA on hyvä joukkue. Mutta pelasimme juuri, kuten halusimme. Jos olen rehellinen, mielestäni loimme jopa tarpeeksi paikkoja pelin voittamiseen. Jos olisimme tehneet maalin kolmannen erän alun ylivoimalla, olisi tilanne näyttänyt todella hyvältä meidän kannaltamme.

– Mutta tällaista jääkiekko on, NHL:ssä lähes piste per peli -tahtia tällä kaudella ylläpitänyt Ehlers sanoi katkeransuloisena Jääkiekon-MM.comille.