B-lohkon lohkovaihe on ohi. Koska Japani varmisti viimeisen puolivälieräpaikan, Kiina ja Tanska tulevat putoamaan pääsarjan MM-kisoista ja pelaavat ensi vuonna IA-divisioonassa.

Tähän MM-kauteen lähdettäessä Kiina ja Tanska nousivat 1A-divisioonasta kansainvälisen jääkiekon pääsarjaan ja pääsivät osallistumaan USA:ssa järjestteviin MM-kisoihin

Molemmat maat tiesivät, että pääsarjan haaste tulee olemaan suuri, sillä naisten MM-kisojen B-lohkon viidestä joukkueesta kaksi putoaa suoraan alempaan divisioonaan.

Kiina aloitti turnauksen hyvin kukistamalla avausottelussaan Japanin rangaistuslaukauksilla, mutta sen jälkeen joukkue ei onnistunut nappaamaan ainuttakaan voittoa. Tanska puolestaan voitti joukkueiden välisen kohtaamisen, mutta koska tanskalaiset saivat jatkoaikavoiton jälkeen vain kaksi pistettä, jäi joukkue silti lohkon viimeiseksi. Muista joukkueista Japani keräsi neljä, Ruotsi yhdeksän ja Saksa 12 pistettä.

Tämä tarkoittaa sitä, että aika kansainvälisen jääkiekon pääsarjassa jäi lyhyeksi kahdelle nousijamaalle, joiden tasoero Saksaan ja Ruotsiin oli suuri, mutta jotka olisivat varmasti jäävät harmittelemaan, etteivät pystyneet nappaamaan lohkon kolmatta sijaa Japanin edestä. Tanska ja Kiina pelaavat nyt IA-divisioonassa ensi vuoden MM-kisoissa.

B-lohkon lopulliset sijoitukset

  1. Saksa, 12p (puolivälieriin)
  2. Ruotsi, 9p (puolivälieriin)
  3. Japani, 4p (puolivälieriin)
  4. Kiina, 3p (putoaa alempaan divisioonaan)
  5. Tanska, 2p (putoaa alempaan divisioonaan)