ComeOn

Sveitsi voittaa lohkon, Kanada ja Tšekki jatkavat pudotuspeleihin – mutta kuka ottaa lohkon viimeisen pudotuspelipaikan? Ja mikä joukkue pelaa torstaina missäkin? Näistä pelataan B-lohkon päätöspäivänä.

Sveitsi on varma lohkovoittaja, ja Tšekki sekä Kanada ovat varmasti pudotuspeleissä. Sijoitukset voivat kuitenkin elää vielä paljonkin. Tšekki ja Kanada pelaavat vastakkain, ja ratkovat lohkokakkosen kohtalon. Häviäjä saattaa tippua jopa lohkon neljänneksi, jos Latvia yllättää ilman panosta pelaavan Sveitsin. Neljäntenä oleva Latvia voi kuitenkin vielä keikahtaa ulos pudotuspeleistä, jos se häviää varsinaisella peliajalla Sveitsille ja Slovakia voittaa varsinaisella peliajalla Norjan.

#
Joukkue
PO
V
JAV
OTL
H
+/-
PST
1
Ranska
0
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Saksa
0
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Latvia
0
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Slovakia
0
0
0
0
0
0 - 0
0
5
Ruotsi
0
0
0
0
0
0 - 0
0
6
Kazakstan
0
0
0
0
0
0 - 0
0
7
Puola
0
0
0
0
0
0 - 0
0
8
USA
0
0
0
0
0
0 - 0
0

 

Sveitsi
Sveitsi pääsee pelaamaan Latviaa vastaan paineettomassa tilassa. Joukkue on pelannut upean lohkovaiheen ja on jo varmistanut lohkovoittonsa. Puolivälierässä Sveitsi kohtaa Saksan tai Tanskan.

Tšekki
Jos Tšekki voittaa Kanadan, on se lohkokakkonen. Jos se häviää, putoaa se lohkokolmoseksi. Ainakin teoriassa Tšekki voi pudota myös lohkon neljänneksi, jos se häviää Kanadalle peliajalla ja Latvia voittaa Sveitsin niin, että vähintään toinen otteluista päättyy jo varsinaisella peliajalla. Paikka puolivälierissä on kuitenkin jo varma. Jos Latvia pääsee pudotuspeleihin, pelaa Tšekki oman puolivälieränsä Tampereella, sijoittui se lohkossa miten tahansa. Jos Latvia ei pääse pudotuspeleihin, pelaa lohkon kolmonen ottelunsa Riiassa – koska lohkokakkonen joutuu matkustamaan Tampereella kohdatakseen Suomen.

Kanada
Kanada on myös varmasti pudotuspeleissä. Voitolla Tšekistä se nousee lohkokakkoseksi. Tappiolla Kanada on lohkon kolmas, paitsi jos Latvia voittaa Sveitsin, niin että se saa kaksi pistettä enemmän kuin Kanada (jompikumpi ottelu päättyy varsinaisella peliajalla). Silloin Kanada putoaa lohkoneloseksi. Matkustamisen suhteen tilanne on sama kuin Tšekillä.

Latvia
Latvialle riittää jopa tappio Sveitsiä vastaan, jos Slovakia ei voita Norjaa varsinaisella peliajalla. Jos Slovakia ottaa kolmen pisteen voiton, täytyy Latvian napata vähintään piste Sveitsiä vastaan, jotta se pääsee pudotuspeleihin. Latvia voi varsinaisen peliajan voitolla nousta lohkokakkoseksi tai jopa lohkokolmoseksi, jos Kanadan ja Tšekin välinen ottelu päättyy suotuisasti.

Slovakia
Slovakian on pakko voittaa varsinaisella peliajalla, jotten sen pudotuspelihaaveet pysyvät elossa. Norjaa vastaan tempun pitäisi kuitenkin olla hyvinkin realistinen toteuttaa. Sekään ei kuitenkaan riitä, jos Latvia ottaa pisteenkin Sveitsiä vastaan. Jos Slovakia häviää Norjalle varsinaisella peliajalla, tippuu se lohkokuutoseksi.

Kazakstan
Kazakstanin pelit tältä keväältä on pelattu. Joukkue piti paikkansa pääsarjassa, mikä oli sen vähimmäistätavoite, mutta pudotuspelipaikkaa ei irronnut. Kazakstan on lohkon kuudes, paitsi jos Norja voittaa Slovakian, jolloin se on lohkon seitsemäs.

Norja
Norja voi nousta lohkon vitoseksi, jos se voittaa Slovakian varsinaisella peliajalla. Jatkoaikavoitto riittää nousuun lohkon kuudenneksi. Tappiolla Norja on lohkon seitsemäs. Pudotuspeleihin Norja ei enää voi selvitä, mutta se ei myöskään voi pudota pääsarjasta.

Slovenia
Slovenian visiitti pääsarjaan jäi yhden kauden mittaiseksi. Se on varmasti lohkon viimeinen ja putoaa B-sarjaan.


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets