Jääkiekon MM-kisojen välierät pelataan lauantaina. Otteluparit ja alkamisajat ovat nyt tiedossa.

Leijonat joutui torstaina tiukan paikan eteen, kun Slovakia meni heti ottelun alussa kahden maalin johtoon. Suomi kuitenkin kiipesi ensin rinnalle ja sitten ohi, ja lunasti paikkansa MM-kisojen välieristä.

Muissa puolivälieräotteluissa Kanada kaatoi Ruotsin, Kari Jalosen valmentama Tšekki Toni Söderholmin Saksan ja USA lohkovaiheen parhaan joukkueen Sveitsin.

Marko Anttila nousi Leijonien sankariksi iskemällä kaksi maalia toiseen erään ja tuomalla Suomen tasoihin. Kolmannessa erässä Sakari Manninen vei Suomen johtoon ja Saku Mäenalanen viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

Suomi – Slovakia 4-2

0-1 A. Sykora
0-2 P. Regenda
1-2 M. Anttila
2-2 M. Anttila
3-2 S. Manninen
4-2 S. Mäenalanen

Ruotsin ja Kanadan välisestä ottelusta muodostui todellinen trilleri. Tre Kronor sai otteluun salama-alun ja johti peliä 2–0 jo seitsemän minuutin pelin kohdalla. Max Friberg vei joukkueensa vielä kolmen maalin johtoon ennen kuin Kanada heräsi. Vaahteralehtipaidat tulivat ensin kolmannen erän alussa kahden maalin päähän, ja varsinaisen peliajan kahdella viimeisellä minuutilla kahden maalin takaa tasoihin. Jatkoajalla Drake Anderson ratkaisi ottelun ja vei Kanadan välieriin.

Ruotsi – Kanada 3-4 (ja.)

1-0 C. Klingberg
2-0 W. Nylander
3-0 M. Friberg
3-1 R. Graves
3-2 P.-L. Dubois (YV, IM)
3-3 M. Barzal (IM)
3-4 D. Anderson (YV, JA.)

Tšekki puolestaan ei jättänyt Saksalle mitään saumaa Helsingissä pelatussa puolivälieräottelussa. Joukkue meni johtoon David Pastrnakin ylivoimaosumalla jo kahden maalin kohdalla, ja lisäsi johtoaan kahdeksan minuuttia myöhemmin Roman Cervenkan ylivoimamaalilla. David Krejci osui vielä kerran ylivoimalla ennen kuin Saksa onnistui rikkomaan kuparisensa Moritz Seiderin maalilla. Myös Saksan maali syntyi ylivoimalla. Kiri ei kuitenkaan riittänyt Jiri Smejkal viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

Saksa – Tšekki 1–4

0-1 D. Pastrnak (YV)
0-2 R. Cervenka (YV)
0-3 D. Krejci (YV)
1-3 M. Seider (YV, IM)
1-4 J. Smejkal (TM)

USA kiipesi Sveitsiä vastaan kahden maalin johtoon niin ikään avauserässä. Yhdysvallat vei ottelua miten halusi, ja voitti ensimmäisen erän laukaukset 12-4. Sen jälkeen Sveitsi kuitenkin skarppasi. Kahdessa viimeisessä erässä sveitsiläiset laukoivat jopa 29 kertaa USA:n kymmentä vastaan. A-lohkon voittanut joukkue ei kuitenkaan onnistunut murtamaan yhdysvaltalaisten puolustusta.

Sveitsi – USA 0-3

0-1 Ben Meyers (YV)
0-2 Adam Gaudette
0-3 Ben Meyers

MM-kisojen välierät pelataan lauantaina. Otteluparit määräytyvät lohkovaiheen menestyksen perusteella. Lohkovaiheessa parhaiten menestynyt joukkue saa vastaansa huonoiten menestyneen. Leijonat kohtaa seitsemänneksi sijoitetun USA:n ja Kanada ja Tšekki kohtaavat toisensa.

Jääkiekon MM-kisojen välierät

Molemmat välieräottelut pelataan Tampereella lauantaina 28.5.

Suomi – USA klo 14:20
Kanada – Tšekki klo 18:20