ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Jääkiekon MM-kisojen alkulohkot ovat päättyneet, ja kahdeksan joukkueen turnaus päättynyt. Kahdeksan parasta puolestaan jatkavat pudotuspeleihin, jotka alkavat torstaina pelattavilla puolivälierillä.

Kun turnaus etenee kohti huipennustaan, on hyvä aika ottaa katsaus kisojen suurimpiin onnistujiin pelaajarintamalla. Aiemmin tänään julkaisimme jutun MM-kisojen parhaista kenttäpelaajista. Nyt on joukkueidensa viimeisten lukkojen, maalivahtien, vuoro.

Pörssikärki USA:sta, mutta suomalaisvahdit vakuuttivat

Maalivahtien pörssikärki on USA:n maalivahti Cal Petersen, jonka torjuntaprosentti alkulohkon jälkeen on uskomaton 95,96%. Maaleja Petersen on päästänyt taakseen vain 1,01 ottelua kohden.

Suomalaismaalivahdit olivat lohkovaiheen aikana joukkueensa suurimpia onnistujia. Seuraavana listalta löytyy yksi Harri Säteri, jonka torjuntaprosentti on myös komea 95,52%. Säterillä on myös kaikista kisojen maalivahdeista pienin päästettyjen maalien keskiarvo, 0,95 maalia ottelua kohden. Leijonien ykkösmaalivahti Jussi Olkinuora on pörssin kuudes torjuntaprosentilla 93,48%.

Turnauksen todelliseen mahalaskuun päättäneen Ruotsin harvoja valopilkkuja oli maalivahti Adam Reideborn, jonka torjuntaprosentti Tre Kronorin turnauksen päättyessä oli 94,57%. Tämä on turnauksen kolmanneksi paras lukema.

Muita kisojen alkulohkossa vakuuttavasti esiintyneitä maalivahteja ovat muun muassa Venäjän Alexander Samonov, Saksan Mathias Niederberger, USA:n Jake Oettinger, Kazakstanin Nikita Boyarkin sekä Tanskan Sebastian Dahm.

Vastavuoroisesti Italian Justin Faziolle kisat olivat karmaiseva kokemus, sillä HC Bolzanon maalivahti joutui laskemaan kiekkoja taakseen jopa 5,59 ottelukeskiarvolla.

Kaiken kaikkiaan turnauksen lohkovaiheen aikana nähtiin todella vakuuttavaa maalivahtipeliä. Tähän mennessä juurikin maalivahdit ovat erottuneet kisoissa edukseen.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders