Unkari ja Slovenia ovat joutuneet perumaan yhteishakemuksensa vuoden 2023 MM-kisojen järjestäjäksi, joten Suomen ja Latvian yhteishakemus on ainoa jäljellä oleva hakemus. Kisojen järjestäjä päätetään perjantaina.

Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat oli tarkoitus järjestää Pietarissa. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF kuitenkin eväsi huhtikuussa Venäjältä oikeuden isännöidä kisoja. Venäjä on myös suljettu kaiken kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle maan Ukrainassa aloittaman sodan takia.

Kisoille on nyt haettu uutta järjestäjää noin kuukauden verran. Slovenia ja Unkari ilmoittivat ensimmäisinä hakevansa kisaisännyyttä yhteishakemuksella. Nyt maat ovat kuitenkin joutuneet vetämään hakemuksensa pois, kun Unkarin Jääkiekkoliitto ei saanut hakemukselle tukea maan hallitukselta.

Tämä tarkoittaa, että Suomen ja Latvian yhteishakemus on ainoa voimassa oleva hakemus. Päätös vuoden 2023 MM-kisojen järjestäjästä tehdään perjantaina.

Suomen ja Latvian hakemuksessa ottelupaikkakunniksi on merkitty Tampere ja Riika, jotka ovat kaksien edellisten MM-kisojen päänäyttämöt. Tampere toimisi kisojen pääkaupunkina, ja siellä pelattaisiin toisen alkulohkon lisäksi kaksi puolivälierää, välierät ja turnauksen mitalipelit. Riikassa pelattaisiin toinen alkulohko ja kaksi puolivälierää.

Tampereen ottelut pelattaisiin tämän vuoden tapaan Nokia Arenalla. Riikassa ottelut pelattaisiin viime vuoden päänäyttämöllä Riika-areenalla. Tampereen ja Riikan yhteishakemuksen puolesta puhuu myös se, että kaupunkien välillä toimii suora lentoyhteys.

Vuoden 2023 MM-kisat pelattaisiin ehdotuksen mukaisesti 12.–28.5.

Perjantaina päätetään myös vuoden 2026 MM-kisojen järjestäjä. Tällä hetkellä ainoa hakija on Sveitsi, jonka oli määrä järjestää vuoden 2020 MM-kisat, kunnes ne peruttiin koronapandemian takia. Vuonna 2024 MM-kiekkoa pelataan Tšekissä ja vuonna 2025 jaetusti Ruotsissa ja Tanskassa.