A-lohkossa neljästä pudotuspelipaikasta kolme on jo jaettu. Ruotsi ja USA käyvät taistelua lohkovoitosta, kun taas Tanska jahtaa Saksaa ja viimeistä pudotuspelipaikkaa.

A-lohkossa on pudotuspelipaikkojen suhteen panosta vain Saksalla ja Tanskalla. Parempi käsi on Saksalla, jolle riittää kaksikin pistettä Ranskaa vastaan varmistamaan paikan pudotuspeleissä. Myös tappio riittää Saksalle, jos Tanska ei voita Suomea. Leijonilla ei panosta ole, sillä se on varmasti lohkon kolmonen. USA ja Ruotsi ratkovat lohkovoiton kohtalon keskinäisessä ottelussaan.

#
Joukkue
PO
V
JAV
OTL
H
+/-
PST
1
Suomi
0
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Ranska
0
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Latvia
0
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Slovakia
0
0
0
0
0
0 - 0
0
5
Slovenia
0
0
0
0
0
0 - 0
0
6
Ruotsi
0
0
0
0
0
0 - 0
0
7
Itävalta
0
0
0
0
0
0 - 0
0
8
Kanada
0
0
0
0
0
0 - 0
0

 

USA
USA:n panokset ovat selkeät. Jos se voittaa Ruotsin, on se lohkon ykkönen. Jos se häviää, putoaa se lohkokakkoseksi. Pudotuspelipaikan suhteen ei tarvitse enää jännittää, mutta yhdellä tavalla tilanne on kuitenkin kimurantti: lohkokakkosena on mahdollista saada vastaansa Kanada, minkä Yhdysvallat haluaa varmasti välttää, mutta toisaalta lohkovoitolla vastaan saattaa tulla Latvia, mikä tietäisi matkustamista Riikaan. Kumpikaan ei ole varsinaisesti hyvä vaihtoehto.

Ruotsi
Ruotsi on täysin samassa tilanteessa USA:n kanssa. Voitolla se nappaa lohkovoiton, tappiolla tuloksena on A-lohkon kakkossija. Vastaansa Ruotsi saa puolivälierissä joko Kanadan, Tšekin, Latvian tai Slovakian, joten tuleva vastustaja on vielä hyvin auki. A-lohkon tilanne on sikäli erikoinen, että koska Suomi pelaa joka tapauksessa puolivälieränsä Tampereella, joutuu lohkokakkonen matkustamaan Riikaan – paitsi jos Latvia tulee B-lohkon neljänneksi, jolloin lohkovoittaja pelaa puolivälieränsä Riiassa.

Suomi
Leijonille ei ole minkäänlaista panosta ottelussa Tanskaa vastaan. Kävi ottelussa miten tahansa, Suomi on A-lohkon kolmas. Tuleva puolivälierävastustaja on joko Kanada tai Tšekki.

Saksa
Jos Saksa voittaa Ranskan, on se puolivälierissä. Jos se häviää, on Tanskalla vielä mahdollisuus nousta sen edelle, mikä joukkue voittaa Suomen. Saksa ei voi nousta enää neljättä sijaa ylemmäs, joten mahdollisessa puolivälierässä vastaan asettuu Sveitsi.

Tanska
Tanska on pakkovoiton edessä, kun se kohtaa iltaottelussa Leijonat. Voittokaan ei kuitenkaan riitä puolivälieräpaikkaan, jos Saksa voittaa oman ottelunsa Ranskaa vastaan. Saksa ja Ranska kohtaavat jo päivällä, joten Tanska tietää oman tilanteensa ennen kuin ottelua Suomea vastaan alkaa.

Ranska
Ranskalla ei ole ottelussa Saksaa vastaan panosta. Joukkue ei voi nousta enää Tanskan edelle, mutta ei voi myöskään pudota yhtään sijaa alemmas. Paikka pääsarjassa säilyi, mihin voidaan Ranskassa olla tyytyväisiä.

Itävalta
Itävallan pelit on tältä keväältä pelattu. Maanantain voitto Unkarista tiesi kuitenkin sitä, että ne jatkuvat ensi keväänä, sillä maa säilyy pääsarjassa.

Unkari
Unkari putoaa lohkojumbona ensi kaudeksi alempaan divisioonaan. Se hävisi lohkovaiheen viimeisen ottelunsa Itävallalle voittolaukauskilpailun jälkeen maanantai-iltana.