Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kohtasi MM-kisojen kolmannessa ottelussaan USA:n. Kaksi ensimmäistä peliään hävinneet Naisleijonat tekivät kaikkensa, mutta voitto jäi tälläkin kertaa haaveeksi.

Naisleijonien vaikeudet MM-kisoissa saivat jälleen jatkoa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Vastaan asettunut USA oli odotusten mukaan kova vastus, eikä Suomen tappio jäänyt yrityksestä kiinni. On silti sanomattakin selvää, että kolme häviötä kolmesta pelistä on kaikkea muuta kuin mitä Juuso Toivolan joukkueelta ennen kisoja odotettiin.

Suomi aloitti ottelun maalinteon ajassa 06:54, kun Elisa Holopainen onnistui ylivoimalla. Avausmaalin syöttöpiste merkittiin Jenni Hiirikosken nimiin. USA tuli kuitenkin rinnalle vain hetkeä myöhemmin Abbey Murphyn toimesta.

Suomen maalivahtina pelannut Anni Keisala joutui antautumaan avauserän aikana vielä toistamiseen, kun Hilary Knight laukoi jenkit tyylikkäästi johtoon. Hyvällä pelipäällä ollut Holopainen toi kuitenkin Suomen rinnalle vielä ennen summerin soimista.

Toinen erä oli Naisleijonien kannalta murheellinen. Taylor Heise vei USA:n jälleen johtoon lähes välittömästi jäähyltä päästyään. Kendall Coyne lisäsi Yhdysvaltojen etumatkaa erän puolivälin jälkeen.

Suomi ei suostunut luovuttamaan ja onnistui nousemaan maalin päähän Sofianna Sundelinin osumalla. Kiri jäi kuitenkin piippuun kovasta taistelusta huolimatta.

Coyne iski pelin toisensa kolmannen erän alkajaisiksi, jonka jälkeen lisämaaleja ei enää nähty.

Tappion lisäksi huolestuttavaa Suomen kannalta on, että joukkue kykeni laukomaan ottelun aikana vain 12 kertaa kohti vastustajan maalia, kun jenkkien vastaava lukema oli 45. On selvää, ettei tällaisilla laukaisumäärillä voiteta pelejä turnauksen kärkimaita vastaan.

Suomi – USA 3-5 (2-2, 1-2, 0-1)