ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen jääkiekkomaajoukkueen otteluissa voi ensi viikolla olla aivan uudenlainen tunnelma. Latvian jääkiekkoliiton puheenjohtaja Viesturs Koziols nimittäin vahvisti perjantaina Iltalehdelle, että tiistaista alkaen MM-kisojen otteluihin aletaan päästää paikan päälle yleisöä.

– Se on varmaa, että aloitamme lipunmyynnin tiistain peleihin. Ohjelmassa on silloin kuusi peliä. Koska myynti alkaa, sitä en vielä osaa sanoa, Koziols sanoo Iltalehden haastattelussa.

Aluksi lippuja voivat ostaa vain latvialaiset kiekkofanit, jotka ovat saaneet koronavirusrokotteen tai sairastaneet viruksen aiheuttaman taudin.

Latvian jääkiekkoliiton puheenjohtaja pahoittelee rajoitettua myyntitilannetta, mutta lupaa, että liitto tekee jatkuvasti töitä sen eteen, että myynti saataisiin avattua myös ulkomaalaisille faneille.

Koziolsin mukaan turnauksen ykköshalliin Riika-Areenalle saa myydä 2 660 lippua. Toisella areenalle, Olympic Sport Centeriin, saa myydä puolestaan 1 058 lippua per ottelu. Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Riika-Areenalla.

MM-kisojen lohkovaihe pelataan päätökseensä tiistaina. Pudotuspelit puolestaan alkavat torstaina neljän ottelun voimin, ja välierät sekä finaalit pelataan ensi viikon viikonloppuna. Parhaassa tapauksessa suomalaisfaneilla olisi siis mahdollisuus päästä todistamaan Leijonien otteita paikan päälle edessä olevissa pudotuspeleissä.

Vaikka lippuja myytäisiinkin suomalaisille, on kaikkien Latviaan matkaavien kuitenkin otettava huomioon myös maan virallinen matkustustilanne ja mahdolliset matkustusrajoitukset.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders