Kanada pelaa vuoden 2023 jääkiekon MM-kisojen B-lohkossa, joka pelataan kokonaisuudessaan Riiassa. Kanadan MM-joukkue 2023 on nyt julkaistu, ja se on yllättävän nimetön.

Suomessa ja Latviassa pelattavat jääkiekon MM-kisat alkavat tämän viikon perjantaina. Suomi pelaa kisat kotikaukalossaan Tampereella, missä pelataan koko turnauksen A-lohko. B-lohko, jonka ykkössuosikki on Kanada, pelataan puolestaan Riiassa.

Viime vuoden hopeamitalistilla saa B-lohkossa kärkihaastajikseen Tšekin sekä Sveitsin. Muut lohkon joukkueet ovat Slovakia, isäntämaa Latvia, Norja, Kazakstan ja Slovenia.

Kanadan ensimmäinen MM-joukkue julkaistiin viime viikolla, eikä se herätä suuria riemunkiljahduksia tai häikäise tähtiloistollaan. Joukkueen todennäköisesti nimekkäin pelaaja on Calgary Flamesin Milan Lucic, joka on kuitenkin uransa loppumetreillä ja on viime vuosina ajautunut alaketjujen pelaajaksi.

Hyökkäyksen kärkinimi on melko selvästikin tällä kaudella NHL:ssä 34 maalia iskenyt Tyler Toffoli, jolta odotetaan samanlaista pistetehtailua myös MM-kisoissa. Toinen pelaaja, jota kannattaa ehdottomasti seurata, on vasta 18-vuotias keskushyökkääjä Adam Fantilli, josta odotetaan tämän kesän varaustilaisuuden kakkosnimeä.

Kanadan hyökkäyskalusto on todella kookas, eikä yksikään pelaaja ole alle 180-senttinen. Odotettavissa onkin, että Kanada tulee pelaamaan fyysistä ja aggressiivista jääkiekkoa. Suurin kysymys on, että miten joukkue pärjää luistelussa eurooppalaisille kilpakumppaneilleen.

Puolustuksesta Kanadalta löytyy joukkueen kenties rutinoituneimmat eliittipelaajat MacKenzie Weegarin ja Tyler Myersin johdolla. Joukkueen puolustuskalusto on kuitenkin kasattu enemmän oman pään varjelemisen kuin hyökkäysuhan tarjoamisen kannalta.

Kanadan ykkösmaalivahtina kisoihin lähtee todennäköisesti nuori Devon Levi, joka on valittu kahdesti Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n parhaaksi maalivahdiksi. Buffalo Sabresin sopimuspelaajaa pidetään yhtenä maailman lupaavimmista maalivahdeista, mutta aikuisten tasolla hän on vielä melko katsomaton kortti.

Joukkuetta tullaan todennäköisesti vielä täydentämään NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjojen ratkettua. Kanadan joukkuetta näissä MM-kisoissa valmentaa André Tourigny.

Kanadan MM-joukkue 2023

Maalivahdit:
Devon Levi, Buffalo Sabres
Samuel Montembeault, Montreal Canadiens
Joel Hofer, St. Louis Blues

Puolustajat:
Justin Barron, Montreal Canadiens
Ethan Bear, Vancouver Canucks
Pierre-Olivier Joseph, Pittsburgh Penguins
Tyler Myers, Vancouver Canucks
Jake Walman, Detroit Red Wings
MacKenzie Weegar, Calgary Flames
Jake Middleton, Minnesota Wild

Hyökkääjät:
Sammy Blais, St. Louis Blues
Lawson Crouse, Arizona Coyotes
Adam Fantilli, University of Michigan
Cody Glass, Nashville Predators
Peyton Krebs, Buffalo Sabres
Scott Laughton, Philadelphia Flyers
Milan Lucic, Calgary Flames
Jack McBain, Arizona Coyotes
Jake Neighbours, St. Louis Blues
Jack Quinn, Buffalo Sabres
Tyler Toffoli, Calgary Flames
Joe Veleno, Detroit Red Wings