Suomi kärsi toisen peräkkäisen tappionsa jääkiekon naisten MM-kisoissa, kun lajin suurmaa Kanada otti vakuuttavan 4-1 voiton. Naisleijonilla riittää toden teolla mietittävää ennen seuraavaa kamppailua, sillä kahden pelatun ottelun aikana omissa on soinut kahdeksan kertaa.

Avauspelissään Tšekille ruman 4-0 tappion kärsinyt Suomi kohtasi toisessa ottelussaan Kanadan ja kyyti oli lähes yhtä kylmää. Naisleijonat pyrkivät pesemään kasvojaan avaustappion jälkeen, mutta tämä jäi kuitenkin yrityksen tasolle Kanadan osoitettua paremmuutensa.

Suomen taisteluilme oli huomattavasti parempi kuin Tšekki-ottelussa, mutta vastustajan laatu ja tehokkuus maalintekopaikoissa olivat yksikertaisesti liikaa.

Brianne Jenner rikkoi kuparisen ensimmäisen erän puolivälin tienoilla vietyään Kanadan johtoon. Emma Maltais lisäsi Suomen tuskaa toisessa erässä ennen Petra Niemisen kavennusta.

Suomi sai maalistaan runsaasti uutta virtaa ja pystyi luomaan tukun vaarallisia tilanteita, mutta Kanadan maalia vartioinut Ann-Renee Desbiens teki tasoitusaikeet tyhjiksi. Peli käytännössä ratkesi toisen erän lopulla syntyneeseen Julia Goslingin osumaan.

Naisleijonat eivät saaneet päätöserässä enää kunnolla kirivaihdetta silmään ja lopullisen niitin iski Ella Shelton.

Suomella on nyt edessään yksi välipäivä, mutta kisaurakka jatkuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä USA:ta vastaan. Vastus on tuolloin jälleen äärimmäisen kova, joten Naisleijonat saavat tehdä todellisen ryhtiliikkeen pistetilinsä avaamiseksi.

Kanada – Suomi 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

1.erä
09:15’ 1-0
Brianne Jenner (Jamie Lee Rattray, Ella Shelton)

2.erä
21:58’ 2-0
Emma Maltais (Natalie Spooner, Shelton)
24:49’ 2-1 Petra Nieminen (Michelle Karvinen, Susanna Tapani)
39:28’ 3-1 Julia Gosling (Kristin O’Neill, Danielle Serdachny)

3.erä
57:40 4-1 Shelton (Ashton Bell) YV