Kolmas erä alkoi Leijonien hyvällä paineistuksella. Kanada kuitenkin puolusti oman alueensa keskustan todella tiiviisti pois, eikä todellisille huippupakoille päästy. Viiden minuutin kohdalla Jussi Olkinuora pomputti päätykiekon todella vaarallisesti Suomen maalin eteen, mutta Suomi selvisi kuin ihmeen kaupalla.

Seuraavasta hyökkäyksestä kiekko sitten löysikin tiensä Kanadan verkkoon. Mikael Ruohomaa vei kiekon syvään Kanadan päätyyn ja pelasi viivaan vapaaksi jääneelle Kim Nousiaiselle. Nuori puolustaja malttoi mahtavasti ja otti toiselta puolelta mukaan Petteri Lindbohmin, jonka todella terävä rannelaukaus painui Darcy Kuemperin selän taakse.

Kahdeksan minuutin pelin kohdalla Jere Innala laittoi mahtava paineen Kanadan puolustukselle ja sai Suomen hyökkäyspeliin uutta virtaa aggressiivisella karvauspelillään. Hetkeä myöhemmin Sean Walker taklasi todella rumasti Hannes Björnistä laidan tuntumassa poikittaisella mailalla ja sai tempustaan ansaitusti 2+10 minuutin jäähyn. Björninen joutui keräilemään itseään pidemmän aikaa, mutta selvisi onneksi ilman suurempia vammoja.

Suomen ylivoima oli kuitenkin jälleen heikkoa, ja jälleen paremmat paikat kaksiminuuttisen aikana olivat Kanadalla. Jäähyn jälkeen Suomi sai kuitenkin todella loistavan vaiheen, ja etenkin Kontiolan johtama kentällinen painoi pelin väkisin Kanadan päätyyn.

Hetkeen Kanada ei päässyt edes pois omalta puolustusalueeltaan, mutta Leijonien hyvä vaihe katkesi pahimmalla mahdollisella tavalla. Ruohomaa otti hölmön kampitusjäähyn ja Kanada pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla.

Ylivoimaa ei ehtinyt kulua kuin 18 sekuntia, kun Kanadan vaarallinen ykköskenttä iski jälleen. Connor Brown pelasi syötön maalin eteen parkkeeranneelle Maxime Comtois’lle, joka pelasi upean syötön jakojensa välistä Adam Henriquelle. Joukkueen kapteenilla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

Kolmannen erän loppu oli todella varovaista peliä puolin ja toisin, kun molemmat joukkueet yrittivät välttää takaiskuosuman syntymistä kaikin keinoin. Ratkaisun avaimet olivat ehkä useamman Kanadan käsissä, sillä viimeiset minuutit mentiin vahvassa vaahteralehtipaitojen komennossa. Suomen maali kuitenkin varjeltui ja edessä oli jatkoaika.