ComeOn

Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat on määrä pelata toukokuussa Suomessa ja Latviassa. Latvialaisille kisajärjestäjille on kuitenkin sattunut moka, sillä Riika-areenalle on varattu samalle päivälle sekä kaksi MM-kisojen ottelua että italialaisen Måneskinin konsertti. Vielä ei ole varmuutta, kuinka aikataulullinen haaste saadaan selvitettyä.

Jääkiekon MM-kisojen on määrä alkaa perjantaina 12. toukokuuta samanaikaisesti sekä Tampereella että Riiassa. Turnaus jatkuu Riiassa torstaihin 25. toukokuuta asti, jolloin pelataan MM-kisojen puolivälierät. Tampereella jatketaan vielä kolme päivää pidempään MM-kisojen mitalipelien merkeissä.

Kummassakin kaupungissa on määrä pelata alkulohkojen pelejä joka päivä tiistaihin 23. toukokuuta asti. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että Riiassa pelattavia otteluita saatetaan joutua vielä siirtämään.

Kuusi päivää MM-kisojen alkamisen jälkeen, torstaina 18. toukokuuta, Riika-areenalla on määrä pelata Tšekin ja Slovenian sekä Sveitsin ja Slovakian väliset lohkovaiheen ottelut. Samana päivänä areenalla on kuitenkin italialaisen Måneskin-yhtyeen konsertti.

Kummankin tapahtuman samanaikainen järjestäminen ei ole mahdollista, joten sekä Riika-areenan että Latvian Jääkiekkoliiton työntekijöillä riittää pohdittavaa siinä, miten visainen ongelma saadaan ratkaistua. Koska jää tulisi konserttia varten peittää kokonaan, tulisi konsertin järjestäminen todennäköisesti vaikuttamaan myös seuraavan päivän ja ehkä myös konserttia edeltävän päivän otteluaikatauluihin.

Jääkiekon-mm.com tiedusteli asiaa suoraan Riika-areenalta, josta kerrottiin, että vuoden 2021 euroviisuvoittajan konsertti oli buukattu jo ennen kuin jääkiekon MM-kisat myönnettiin Latviaan. Vuoden 2023 MM-kisat myönnettiin tavallista myöhäisemmällä aikataululla, vain vuosi ennen kisojen alkua, Tampereelle ja Riialle, koska Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF joutui etsimään pika-aikataululla uudet järjestäjät alun perin Venäjän isännöitäväksi myönnetylle turnaukselle. IIHF:ää ei tavoitettu kommentoimaan aikataulullisia haasteita.

Todennäköisin skenaario on se, että Måneskinin konsertti siirretään toiseen ajankohtaan, eikä tilanne vaikuta jääkiekon MM-kisoihin mitenkään. Tilanteessa on kuitenkin useita sidosryhmiä, eivätkä esimerkiksi italialaisyhtyeen edustajat tai konserttiin lipun ostaneet fanit ole varmasti iloisia viime hetken aikataulullisesta muutoksesta.

Ratkaistiin tilanne miten vain, on ihmeellistä, että epävarmuuden on annettu jatkua yli yhdeksän kuukautta siitä, kun jääkiekon MM-kisojen järjestäminen Riiassa varmistui.


Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs