Jääkiekon U18 MM-kisojen 2024 välierät pelataan lauantaina Espoossa. Ensimmäisessä välierässä kohtaavat USA ja Slovakia, jälkimmäisessä taas vastakkain ovat Kanada ja Ruotsi.

USA eteni ensimmäisenä joukkueena jääkiekon U18 MM-kisojen 2024 välieriin, kun se kaatoi torstain ensimmäisessä puolivälierässä Sveitsin 4-0. USA:n sankariksi nousi – jälleen kerran – turnauksen pistepörssiä johtava huippulupaus James Hagens, joka vastasi sekä yhdysvaltalaisten ensimmäisestä maalista toisen erän puolivälissä että Sveitsin kirin lopettaneesta 4-0 maalista päätöserässä. Hagens myös syötti joukkueensa kolmannen osuman toisen erän lopussa. USA oli ottelussa jatkuvasti niskan päällä, ja lukemat olivat lopulta täysin oikeutetut.

Vastaansa Yhdysvallat saa Slovakian, josta tuli näiden kisojen suurin yllättäjä, kun se kaatoi Vantaalla pelatussa ottelussa Tšekin 2-3. Kumpikin joukkue onnistui jäähyjen sävyttämässä avauserässä kertaalleen. Tobias Tomik vei Slovakian johtoon heti erän alussa, mutta Adam Titlbach tasoitti nopeasti. Slovakian Andrej Maruna nousi kuitenkin ratkaisurooliin viemällä maansa ensin johtoon toisessa erässä ja tuplatessaan johdon kolmannen erän alussa. Tšekki nousi vielä maalin päähän, mutta sen pidemmälle joukkueen kiri ei kantanut.

Toisessa välierässä kohtaavat Kanada ja Ruotsi. Ruotsi päätti Suomen turnauksen kaatamalla Pikkuleijonat Espoossa 1-2 todella tasaisen ottelun päätteeksi. Ruotsi sai unelma-alun, kun Alfons Freij vei joukkueensa johtoon vain vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Heikki Ruohonen tasoitti toisen erän puolivälissä, mutta Jack Berglundin todella onnekas maali vei Ruotsin uudelleen johtoon hetkeä myöhemmin. Kolmannessa erässä Ruotsi pelasi todella fiksusta ja kypsästi, eikä antanut Suomelle minkäänlaista kirivaihetta. Pikkuleijonille tarjottiin jopa useampaa ylivoimaa, mutta Ruotsin tiivis puolustus teki Suomen täysin aseettomaksi. Etenkin Pikkuleijonien kärkiyksilöt onnistuttiin pimentämään täysin, ja hienon ottelun pelannut Love Härenstam hoiti upeasti ne harvat paikat, jotka Suomi sai.

Päivän viimeisessä puolivälierässä Kanada voitti Latvian 4-0. Joukkueiden välinen tasoero oli valtava, ja siihen nähden Latvia onnistui laittamaan kampoja Kanadan rattaisiin yllättävänkin hyvin. Peli kuitenkin käytännössä ratkesi Porter Martonen kolmannen erän puolivälissä tekemään 3-0 maaliin. Kaksi ensimmäistä maaliaan Kanada oli iskenyt jo avauserässä.

Kumpikin välierä pelataan lauantaina Espoossa. Ottelut voi katsoa joko Discovery+-suoratoistopalvelun kautta tai TV5-kanavalta. Lippuja peleihin myy Lippu.fi.

Jääkiekon U18 MM-kisojen 2024 välierät

Kumpikin ottelu pelataan Espoon Metro Arenalla.

La 4.5. klo 14:00: USA – Slovakia
La 4.5. klo 18:00: Kanada – Ruotsi