Ailahtelevan turnauksen pelannut Ruotsi sai lopulta palkinnoksi mitalin vuoden 2024 jääkiekon U18 MM-kisoista. Myös pronssiottelusta Slovakiaa muodostui odotettua vaikeampi, mutta mahtava maalivahtipeli ja kolmannen erän neljä maalia varmistivat ruotsalaisjunioreille pronssia.

Ruotsi on viime vuosina tottunut menestymään jääkiekon U18 MM-kisoissa, ja onkin napannut mitalin jokaisesta turnauksesta viiden viime vuoden aikana. Slovakia puolestaan pelasi mitalipeleissä toista kertaa peräkkäin, yllettyään viime vuonna niin ikään pronssiotteluun pitkän heikomman jakson jälkeen. Tämän vuoden turnauksessa Slovakia onnistui lohkovaiheessa napsimaan pisteitä vain lohkojumbo Norjalta, mutta yllätti sitten Tšekin puolivälierissä ja eteni sitä kautta mitalipeleihin. Ruotsi puolestaan kaatoi puolivälierissä kisojen isäntämaan Suomen, mutta kompastui Kanadaan välierissä.

Ruotsi oli heti ottelun alussa vahvempi joukkue, ja suurin osa ottelun alkuminuuteista vietettiin Slovakian päädyssä. Slovakia pääsi peliin mukaan Karl Sternerin ja Leo Sahlin Walleniuksen jäähyjen myötä, mutta todella uhrautuvasti pelannut ruotsalaispuolustus ja huikean turnauksen pelannut maalivahti Love Härenstam pitivät lukemat maalittomina.

Pitkälti jäähyjen ansiosta Slovakia dominoi ottelun alun laukaisutilastoja, mutta todellisuudessa ottelua jatkettiin hyvin tasaisissa merkeissä. Ruotsin paras paikka avauserässä siunaantui Jack Berglundille, joka ei kuitenkaan aivan onnistunut rikkomaan ottelun kuparista.

Toisen erän lopussa Ruotsi onnistui lopulta toimittamana kiekon Slovakian maaliin, mutta Sahlin Walleniuksen osuma tuomittiin lopulta paitsioksi, eikä avausmaalia syntynyt. Kolmannen erän puolivälissä kuparinen kuitenkin lopulta rikkoontui.

Alfons Freij ja Melvin Fernström rakentelivat ja Lucas Pettersson pääsi onnekkaasti viemään Ruotsin johtoon, kun ottelua oli jäljellä reilut 10 minuuttia. Slovakia aloitti välittömästi maalin jälkeen vimmatun takaa-ajon, joka kuitenkin kilpistyi Ruotsin maalilla torjuneeseen Härenstamiin.

Neljä minuuttia ennen loppua Fernström pääsi tuplaamaan Ruotsin johdon Berglundin syötöstä. Slovakia lähti saman tien hakemaan kavennusta ilman maalivahtia, mutta takaa-ajo tyssäsi Tomas Pobezalin ottamaan rangaistukseen. Ruotsi kiitti mahdollisuudestaan ja iski lukemiksi jo 3-0 ylivoimalla. Victor Eklund kävi vielä kaunistelemassa loppulukemiksi 4-0 puoli minuuttia ennen päätössummeria.

Ruotsi – Slovakia 4-0 (0-0, 0-0, 4-0)