Velobet

Uudet vuoden 2022 jääkiekon U20 MM-kisojen päivämäärät on nyt julkaistu. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudesta pelataan Kanadassa 8.–20. elokuuta. Latvia korvaa turnauksessa Venäjän.

Vuoden 2022 U20 MM-kisat, jotka jouduttiin vuodenvaihteessa keskeyttämään vain kolmen ottelukierroksen jälkeen, pelataan Kanadassa 8.–20. elokuuta. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF tiedotti lyöneensä päivämäärät lukkoon viikonloppuna. Kaikki turnauksen ottelut pelataan Edmontonissa Rogers Place -areenalla.

MM-kisat pelataan uusiksi alusta asti, eikä niitä jatketa siitä, mihin vuodenvaihteessa järjestetty turnaus päättyi. Myös joukkueet saa nimetä uusiksi, eivätkä joukkueet ole sidottu niihin pelaajiin, jotka osallistuivat alkuperäiseen turnaukseen. Ikäraja nuorten MM-kisojen pelaajille on edelleen sama kuin vuodenvaihteessa, eli turnaukseen saavat osallistua kaikki vuonna 2002 syntyneet tai nuoremmat.

Yksikään joukkue ei tule putoamaan alempaan divisioonan normaalin käytännön mukaisesti, ja vuoden 2023 nuorten MM-kisojen turnausformaatista sovitaan tarkemmin myöhemmin.

Fanit, joilla oli lippuja vuode 2021 tai 2022 U20 MM-kisoihin, saavat etuosto-oikeuden vuoden 2022 MM-kisojen uusiin otteluihin. Sekä vuoden 2021 kisat että vuoden 2022 kisojen alku jouduttiin pelaamaan tyhjille katsomoille, mutta odotettavissa on, että Edmontonissa nähdään ainakin joltain osin täydet katsomot. Lipunmyynti alkaa huhtikuussa ja siitä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Latvia nousee Venäjän tilalle, lohkojako uusiksi

Myös U20 MM-kisojen lohkojako menee uusiksi uuden turnauksen käynnistyessä. Latvia nousee kansainvälisestä jääkiekkotoiminnasta pois suljetun Venäjän tilalle ja tekee näin paluun nuorten MM-kisoihin neljän vuoden tauon jälkeen.

Latvia ei kuitenkaan suoraan korvaa Venäjää turnauksen A-lohkossa, vaan pelaa uusitussa B-lohkossa yhdessä Kanadan, Suomen, Tšekin ja Slovakian kanssa. A-lohkossa pelaavat hallitseva mestari USA sekä Ruotsi, Saksa, Sveitsi ja Itävalta.

Turnausformaatti säilyy samana. Kummankin lohkon neljä parasta jatkaa suoraan puolivälieriin. Pudotuspelit pelataan yksiosaisina.

U20 MM-kisojen päivämäärät

Turnaus pelataan Kanadassa 8.-20. elokuuta. Jokainen joukkue pelaa neljä lohkovaiheen ottelua, minkä jälkene pudotuspelit kestävät kolme kierrosta. Lohkovaihe kestää arviolta viikon ja pudotuspelit 4-5 päivää.

U20 MM-kisojen lohkojako

Lohko A:
USA
Ruotsi
Sveitsi
Saksa
Itävalta

Lohko B:
Kanada
Suomi
Tšekki
Slovakia
Latvia


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets