Jääkiekon nuorten MM-kisat: Otteluohjelma

Etusivu/Jääkiekon nuorten MM-kisat: Otteluohjelma
Jääkiekon nuorten MM-kisat: Otteluohjelma2021-10-05T13:44:44+03:00

Tältä sivustolta löydät täydellisen otteluohjelman jääkiekon nuorten MM-kisoihin 2022. Turnaus pelataan Kanadassa 26.12.2012 – 6.1.2022.

Vaikka lohkojako ja otteluparit tiedetään jo tässä kohtaa, ei tarkkaa otteluaikataulua ole vielä julkaistu. Alta näet, mitkä joukkueet kohtaavat toisensa lohkovaiheessa, sekä sen, minä päivinä kisojen pudotuspelit tullaan pelaamaan. Ottelujen tarkat alkamisajakohdat julkaistaan kuitenkin vasta lähempänä turnauksen alkua. Päivitämme tarkan otteluohjelman tälle sivustolle heti, kun se julkaistaan.

Nuorten MM-kisojen 2022 otteluohjelma

Itävalta - Kanada
      Dplay
Itävalta - Saksa
      Dplay
Kanada - Suomi
      Dplay
Kanada - Tšekki
      Dplay
Tšekki - Suomi
      Dplay
Tšekki - Itävalta
      Dplay
Suomi - Saksa
      Dplay
Suomi - Itävalta
      Dplay
Saksa - Tšekki
      Dplay
Saksa - Kanada
      Dplay
Venäjä - Ruotsi
      Dplay
Venäjä - Sveitsi
      Dplay
Slovakia - Venäjä
      Dplay
Slovakia - Sveitsi
      Dplay
Ruotsi - Slovakia
      Dplay
Ruotsi - USA
      Dplay
Sveitsi - USA
      Dplay
Sveitsi - Ruotsi
      Dplay
USA - Venäjä
      Dplay
USA - Slovakia
      Dplay

Nuorten MM-kisojen 2022 pudotuspelien otteluohjelma

Päivämäärä Aika Joukkueet
Sunnuntai 2.1.2022 Puolivälierä 1
Sunnuntai 2.1.2022 Puolivälierä 2
Sunnuntai 2.1.2022 Puolivälierä 3
Sunnuntai 2.1.2022 Puolivälierä 4
Tiistai 4.1.2022 Välierä 1
Tiistai 4.1.2022 Välierä 2
Keskiviikko 5.1.2022 Pronssiottelu
Keskiviikko 5.1.2022 Finaali

Nuorten MM-kisojen 2022 pudotuspelien otteluohjelma

Kaikki otteluiden alkamisajat ilmoitetaan Suomen ajassa. Huomaathan, että otteluiden ajankohdat saattavat muuttua vielä turnauksen aikanakin, eikä jääkiekon-mm.com ole vastuussa näistä muutoksista.

Vuoden 2022 jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan Kanadassa. Turnaus järjestetään lajin synnyinmaassa nyt toista kertaa peräkkäin, sillä Kanada järjesti myös vuoden 2021, poikkeusoloissa järjestetyt, MM-kisat. Hallitseva mestari on USA, joka voitti kultaa vuosi sitten Edmontonissa. Ottelut pelataan joulu-tammikuussa vuodenvaihteen molemmin puolin.

Kyseessä on historian 46. alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Turnauksen ottelupaikkakuntina toimivat Edmonton, joka isännöi pelejä myös edellisissä kisoissa, sekä reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Red Deer. Otteluareenat tulevat olemaan Rogers Place sekä Westerner Park Centrium.

Molempien kaupunkien piti toimia kisaisäntinä jo vuonna 2021, mutta koronapandemian takia kisat päädyttiin pelaamaan kokonaan suljetuissa kuplaolosuhteissa Edmontonissa. Vielä ei ole tiedossa, päästetäänkö vuoden 2022 MM-kisojen otteluihin yleisöä.

⏰ Aikaero Suomen ja Kanadan välillä

Koska vuoden 2022 nuorten MM-kisat pelataan Kanadassa, tarkoittaa se sitä, että osa otteluista alkaa suomalaisittain hieman epämukavaan aikaan. Kello on Suomessa 8 tuntia enemmän kuin Edmontonissa ja Red Deerissa, mikä tarkoittaa, että paikallista aikaa illalla pelattavat ottelut pelataan aamuyöstä Suomen aikaa.

Perinteisesti Pohjois-Amerikassa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on kuitenkin pelattu myös päiväpelejä, joiden alkamisajankohta on eurooppalaiselle yleisölle inhimillisempi. Todennäköisesti ainakin osa Suomen alkulohkopeleistä pelataankin suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan.

Kaikki otteluiden alkamisajat tällä sivustolla ilmoitetaan Suomen ajassa. Näin sinun on mahdollisimman helppo seurata sitä, milloin Suomi ottelunsa pelaa.

Tulevat jääkiekon nuorten MM-kisat

Vuoden 2023 alle 20-vuotiaiden MM-kisat tullaan pelaamaan Venäjällä. Ottelupaikkakuntina toimivat Novosibirsk ja Omsk, jotka molemmat sijaitsevat Siperiassa. Tämän jälkeen pelataan Ruotsissa. Tuolloin ottelupaikkakuntana toimii Göteborg. Alun perin Ruotsin piti isännöidä jo vuoden 2022 MM-kisoja, mutta joutui luovuttamaan ne Kanadalle koronapandemian takia.

📅 Miten jääkiekon U20 MM-kisat 2022 pelataan?

Vuoden 2022 nuorten MM-kisoihin osallistuu yhteensä kymmenen maata, jotka on jaettu kahteen viiden joukkueen alkulohkoon. Jokainen joukkue kohtaa oman lohkonsa muut joukkueet kertaalleen.

Lohkovaiheen päätyttyä kummankin lohkon neljä parasta jatkaa pudotuspeleihin. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kohtaavat lohkon A ensimmäiseksi tullut joukkue ja lohkon B nelonen, lohkon A toiseksi tullut joukkue ja lohko B:n kolmonen ja niin edespäin.

Lohkovaiheen aikana voitosta varsinaisella peliajalla saa kolme pistettä. Voitosta jatkoajan tai rankkarikisan jälkeen saa kaksi pistettä. Jatkoajan tai rankkareiden kautta tappioon päättyneestä ottelusta saa yhden pisteen, ja tappiosta varsinaisella peliajalla nolla pistettä.

🏅 Pudotuspelit jääkiekon nuorten MM-kisoissa 2022

Turnauksen lohkovaihe pelataan todennäköisesti kokonaisuudessaan vuoden 2021 puolella. Vuodenvaihteen jälkeen päästään kiinni tosipeleihin, kun kisojen pudotuspelit alkavat 2. päivä tammikuuta.

Suomen ei, ilman todellista mahalaskua, tarvitse pelätä pudotuspeleistä ulos jäämistä, mutta lohkovaiheella on silti merkitystä: hyvällä sijoituksella omassa lohkossaan varmistaa itselleen helpomman vastuksen puolivälierissä, ja sitä kautta todennäköisemmän reitin turnauksen mitalipeleihin.

Puolivälierät hävinneiden joukkueiden turnaus päättyy siihen, ja pelaajien sekä taustahenkilöiden on aika lähteä kotimatkalle. Voittaneet joukkueet saavat yhden välipäivän ennen 4. tammikuuta pelattavia välieriä. Välierät voittaneet joukkueet pelaavat seuraavana päivänä nuorten MM-kisojen finaalissa. Hävinneet maat puolestaan kohtaavat saman päivän pronssipelissä.

🏒 Lohkojako jääkiekon nuorten MM-kisoissa 2022

Nuorten MM-kisojen A-lohkossa pelaavat Slovakia, Sveitsi, Venäjä, Ruotsi ja USA. Lähtökohtaisesti lohko on hieman tasaisempi kuin B-lohko, sillä realistisesti jopa kolmelta joukkueelta voidaan odottaa lohkovoittoa. USA ja Venäjä lähtevät kuitenkin ylivoimaisesti suurimpina suosikkeina omaan lohkoonsa. Hallitseva mestari Yhdysvallat haluaa varmasti säilyttää valtikkansa ja laittaa epäilijöille luun kurkkuun heti turnauksen alkumetreillä. Venäjä puolestaan jahtaa ensimmäistä mestaruuttaan yli kymmeneen vuoteen, ja tulee varmasti olemaan nälkäinen nippu pelaajia.

Ruotsi on, toisin kuin voisi luulla, voittanut historiansa aikana vain kaksi nuorten MM-kultaa. Mitaleille joukkue kuitenkin selviytyi jopa viidesti edellisen vuosikymmenen aikana, mikä on kokonaisuudessaan enemmän kuin kolme maailmanmestaruutta vuosikymmenen aikana voittanut Suomi. Tähänkään turnaukseen lähtiessä ei Ruotsia kannata historiallisten tilastojen takia aliarvioida; joukkue tulee haastamaan suurempansa tasaveroisesti.

Slovakian ja Sveitsin kohtalo on lähtökohtaisesti ratkoa viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo keskenään.

Lohko A jääkiekon U20 MM-kisoissa:

🇨🇦 Kanada
🇫🇮 Suomi
🇩🇪 Saksa
🇨🇿 Tšekki
🇦🇹 Itävalta

B-lohkossa pelaavat Kanada, Suomi, Saksa, Tšekki ja Itävalta. Lohkon itseoikeutettu ykkössuosikki on jääkiekon alle 20-vuotiaiden historian menestynein joukkue Kanada. Vaahteralehtimaalla tulee taas olemaan kisojen nimivahvin ryhmä, ja mikä tahansa muu tulos kuin maailmanmestaruus on kotikisoissa pettymys.

Suomi tulee kuitenkin tarjoamaan Kanadalle täyden vastuksen lohkovoitosta. Nuoret Leijonat ovat itse asiassa jakaneet juuri Kanadan sekä USA:n kanssa kaikki yhdeksän edellistä maailmanmestaruutta; jokainen maa on voittanut näistä kolme. Suomi ei kenties tule olemaan kisojen suurin suosikki, mutta joukkuetta ei voi koskaan laskea pois mestarikandidaattien joukosta.

Tšekki ja Saksa ovat ennakolta lohkon seuraavaksi vahvimmat joukkueet ja jakavat kaksi viimeistä pudotuspelipaikkaa keskenään. Itävallan kohtaloksi jää ajautua putoamiskarsintaan lohkojumbona.

Lohko B jääkiekon U20 MM-kisoissa:

🇺🇸 Yhdysvallat
🇸🇪 Ruotsi
🇷🇺 Venäjä
🇨🇭 Sveitsi
🇸🇰 Slovakia

Tie U20 MM-kisoihin 2022 – näin joukkueet etenevät lopputurnauksee

🇫🇮 U20-MM 2022 – Leijonien otteluohjelma lohkovaiheessa

Mitkä joukkueet Suomi voi kohdata MM-kisojen pudotuspeleissä?

Puolivälierissä joukkueet kohtaavat vastustajan toisesta alkulohkosta. Näin ollen esimerkiksi Suomi ei voi pudotuspelien ensimmäiselle kierroksella kohdata joukkuetta omasta lohkostaan. Tämän jälkeen alkulohkoilla ei kuitenkaan ole enää väliä, ja välieristä eteenpäin voi vastaan tulla jo alkulohkossa kertaalleen kohdattu joukkue.

🦁 Leijonien joukkue U20 MM-kisoihin 2022

📺 Mistä näen nuorten MM-kisojen otteluita?

Suomessa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen televisiointioikeudet omistaa Discovery. Kaikki Suomen jääkiekkoliiton hallinnoimat TV-oikeudet siirtyivät yhtiölle vasta kauden 2020-2021 alussa, joten kovin montaa turnausta Discovery ei ole vielä ehtinyt televisioida. Vielä ei tiedetä, miten yhtiö tulee jakamaan ottelut maksuttomiin ja maksullisiin lähetyksiin. Uutisoimme tällä sivulla tarkan lähetysaikataulun heti, kun se julkaistaan.

Discovery tulee näyttämään U20 MM-kisojen pelejä sekä omistamallaan TV5-kanavalla että Disocvery+ -suoratoistopalvelussa. On mahdollista, että ainakin joitain Suomen pelejä tullaan näkemään myös ilmaisella TV5-kanavalla, mutta vielä on asiasta ei ole varmuutta.

Vielä ei myöskään ole tietoa, onko paikan päälle mahdollista päästä katsomaan pelejä. Kansainvälinen jääkiekkoliitto ei ole vielä tiedottanut, aikooko se avata lipunmyynnin otteluihin, vai pelataanko ne viime vuoden tapaan tyhjille katsomoille. Myös mahdolliset matkustusrajoitukset vaikuttavat kisojen seuraamiseen paikan päällä. Uutisoimme tällä sivustolla, kun tiedot lipunmyynnistä tarkentuvat.