ComeOn

Suomi ja Latvia hakevat vuoden 2023 jääkiekon MM-kisoja, kertoo Latvian Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Aigars Kalvitis.

Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat alkavat Helsingissä ja Tampereella tämän viikon perjantaina. Kyseessä on ensimmäinen kerta yhdeksään vuoteen, kun Suomessa pelataan jääkiekon MM-kullasta, ja odotukset kotijoukkuetta kohtaan ovat sen mukaiset.

Suomen Jääkiekkoliitolla on kuitenkin katse jo ensi vuodessa. Liitto nimittäin aikoo hakea vuoden 2023 kisaisännyyttä yhdessä Latvian kanssa. Asiasta kertoi julkisuuteen ensimmäisenä Latvian Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Aigars Kalvitis maanantai-iltana.

Alun perin vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat oli tarkoitus pelata Venäjällä. Maa kuitenkin menetti oikeutensa isännöidä turnausta hyökättyään Ukrainaan. Venäjä suljettiin sodan takia kokonaan kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle. Kisoille on siitä asti haettu uutta järjestäjää.

Kalvitis kertoi latvialaiselle uutistoimistolle leta.lv/eng/home/important/65B4AAD8-F45A-4AC6-B703-434EF68845E2/, että MM-kisoja saatetaan pelata myös ensi vuonna Tampereella. Suomen ja Latvian yhteishakemuksen mukaisesti turnaus nimittäin jaettaisiin Riian ja Tampereen kesken.

– Olemme vakavissamme mahdollisuudesta tehdä Suomen kanssa yhteinen hakemus. Yhden alkulohkon pelipaikka olisi Riika ja toinen pelattaisiin Tampereella. Katsotaan, miten asiat etenevät tulevina päivinä, Kalvitis sanoi Letan mukaan.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on vahvistanut Suomen käyvän keskusteluja hakemuksen jättämisestä yhdessä Latvian kanssa sekä Ilta-Sanomille että Helsingin Sanomille. Vuoden 2023 kisaisännän pitäisi olla selvillä toukokuun loppuun mennessä.

– Toukokuun viimeisellä viikolla IIHF:n vuosikokouksessa selviää, ketkä kaikki ovat hakeneet kisoja ja kenelle ne sitten päätetään myöntää, Nummela kertoi Ilta-Sanomille.

Latvia järjesti vuoden 2021 MM-kisat, kun taas Suomessa pelataan MM-kullasta tänä vuonna. Aiemmin halukkuutensa järjestää ensi vuoden MM-kisat ovat ilmoittaneet ainakin Slovenia ja Unkari yhteishakemuksella.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets