Kuva: Wallpaperflare.com

Jääkiekon naisten MM-kisat alkavat tänään Kanadan Calgaryssä. Turnaus oli alun perin tarkoitus pelata keväällä Halifaxissa ja Turossa, mutta se jouduttiin siirtämään Nova Scotian provinssin heikon koronatilanteen takia.

Naarasleijonat ovat tulessa heti avajaispäivänä, kun vastaan asettuu kotijoukkue Kanada. Vastus on kovin mahdollinen, sillä Kanada on jääkiekkohistorian menestynein naisten maajoukkue.

Seuraavaksi Suomella on vastassaan, yhden huilipäivän jälkeen, USA. Tämän jälkeen Naarasleijonat kohtaavat alkulohkossa vielä Venäjän ja Sveitsin.

Suomen ottelut jääkiekon naisten MM-kisojen alkulohkovaiheessa:

La 21.08. klo 01.00 Kanada-Suomi
Ma 23.08. klo 04.30 Suomi-USA
Ke 25.08. klo 21.00 Venäjä-Suomi
To 26.08. klo 21.00 Suomi-Sveitsi

Naarasleijonat lähtevät tavoittelemaan mitalia

Suomen joukkue lähtee kisoihin tavoitteenaan vain ja ainoastaan MM-mitali. Ainekset jopa maailmanmestaruuteen ovat olemassa, joskin se olisi Jenni Hiirikosken kipparoimalta ryhmältä melkoinen yllätys. Myös joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen on luottavainen ryhmän iskukykyyn.

– Vaikka ajankohta on jääkiekkoilijoille poikkeuksellinen, on joukkueen tekeminen hyvällä tasolla. Pelasimme myös kolme harjoituspeliä, jotka ovat varmasti tuoneet itseluottamusta nuorelle joukkueelle, Mustonen kommentoi Suomen Jääkiekkoliiton sivuilla.

Ainekset yllätykselle ovat olemassa, sillä edellisissä MM-kisoissa Naarasleijonat etenivät aina finaaliin asti. Silloin kohtalona oli kuitenkin kirvelevä, ja osin kiistanalainenkin, tappio USA:lle voittolaukauskilpailun jälkeen.

Saavutus oli kuitenkin joukkueelta merkittävä, sillä se oli ensimmäinen kerta, kun jääkiekon naisten MM-finaalissa pelasi joku muu maa kuin USA tai Kanada. Suomi onkin ainoa maa, joka on onnistunut horjuttamaan pohjoisamerikkalaisten duopolia naisten jääkiekossa. Naarasleijonat ovat historian kolmanneksi menestynein joukkue.

Jääkiekon naisten MM-kisat – mistä ottelut voi katsoa?

Suomessa jääkiekon naisten MM-kisat televisioi TV5 sekä Discovery+-palvelu. Naarasleijonien avausottelun voi katsoa ilmaiseksi suorana TV5:llä. Ottelu alkaa klo 01:00.