Kuva: Bildbyrån

Suomen naarasleijonat kohtasi keskiviikkona kolmannessa MM-turnausottelussaan Venäjän olympiaurheilijat. Luvassa oli helppo 4–0-rutiinivoitto itänaapurista.

Kun Suomen urosleijonat pelaavat jääkiekkoa, on olemassa neljä maata, jotka ovat vastustajina ylitse muiden. Nämä maat ovat tietenkin Kanada, Yhdysvallat, Ruotsi ja Venäjä. Naisten jääkiekossa voimasuhteet eivät kuitenkaan ole kaikilta osin aivan samat. Tänäkään vuonna Ruotsi ei ole naisten kisoissa edes mukana, ja Venäjän joukkuekin tulee arvoasteikossa melko kaukana perässä.

Sinivalkojoukkue oli torstaina kello 21.00 Suomen aikaa alkaneessa pelissä kovasti voiton tarpeessa. Kanadaa vastaan oli tullut loistavan ensimmäisen erän jälkeen 5–3 köniin, ja Yhdysvallatkin onnistui hallitsemaan rautaisella otteella peliään Suomea vastaan. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä USA-ottelu päättyi lukemiin 0–3 vastustajan hyväksi.

Venäjällä puolestaan oli allaan 6–0-tappio Yhdysvalloille ja 5–1-tappio Kanadalle. Venäjän puolustukseksi voi tosin sanoa, että Venäjälle Suomi-kohtamaminen oli kolmas ottelu peräkkäisinä päivinä, kun taas Suomella oli ollut otteluohjelmassaan parin vuorokauden tauko.

Ensimmäinen erä

Ensimmäinen erä alkoi varsin tasaisena. Hetken näytti jo siltä, ettei Suomi saisi konettaan käyntiin, mutta pian köydenveto jo katkesikin Suomen reilun seitsemän minuutin voitokkaaseen vaiheeseen.

Ajassa 08.07 Susanna Tapani pääsi maalaamaan Michelle Karvisen ja Ronja Savolaisen avustama.

Toinen maali syntyi vain reilu neljä minuuttia myöhemmin, kun vuorostaan Petra Nieminen pääsi laittamaan kiekon ajassa 12.33 maalin Valeria Merkushevan taakse.

Vajaan kolmen minuutin päästä jälleen yksi nuori suomalainen talentti pääsi paikoille. Jenniina Nylund onnistui maalinteossa ajassa 15.21, ja Venäjä päätti saman tien vaihtaa tolppien väliin Nadezhda Morozovan.

Vasta ajassa 19.09 nähtiin ottelun ensimmäinen jäähy, kun Sini Karjalainen lähti aitioon estämisestä. Laukaukset ensimmäisessä erässä jakautuivat 4–10 Suomen eduksi.

Toinen erä

Toisessa erässä ei paljon tapahtunut. Suomen kolmen maalin johto oli jo niin vahva, ettei kumpaakaan joukkuetta juuri tuntunut kiinnostavan hyökätä. Tiukkatempoisessa turnauksessa ei mieluusti hukata energiaa – eikä varsinkaan, jos on jo valmiksi viime päiviltä kaksi ottelua alla.

Venäjän Anna Savonina lähti myöhästyneestä takslauksesta jäähylle ajassa 31.20 pian Karjalaisen jäähyn loputtua. Suomen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Suomen tehoton ylivoima jatkui toiset kaksi minuuttia ajasta 34.13 alkaen, kun Yelena Provorova otti kaksi minuuttia poikittaisesta mailasta.

Seuraavaksi olikin sitten Venäjän vuoro kokeilla välillä ylivoimaa, sillä Ronja Savolainen sai erän loppuun ajassa 39.22 jäähyn kampituksesta.

Laukauksia kolmannessa erässä nähtiin ainoastaan neljä kappaletta kummaltakin joukkueelta. Se ei ole jääkiekossa paljon!

Kolmas erä

Kolmannessa erässä Suomi pääsi viimein murtamaan Venäjän kakkosvahdin nollan, kun Petra Nieminen maalasi ajassa 44.50.

Ajassa 59.02 Suomi sai vielä ottelun viimeisen tehottoman ylivoimansa, kun Olga Sosinova koukkasi itsensä kahdeksi minuutiksi aitioon.

Kolmannessakaan erässä ei paljon lauottu. Venäjä vei laukaukset tällä kertaa 5–4.

Yhteenveto

Venäjän naiset tulivat otteluun valmiiksi väsyneinä, mutta pystyivät siihen nähden silti laittamaan Suomelle jonkin verran kampoihin. Suurin ero tuli siinä, että Suomi onnistui tykittämään kolme maalia jo ensimmäisen erän alkuun.

Oli miten oli, voitto oli paitsi odotettu, myös tärkeä!

Huomenna vastaan tuleekin sitten Sveitsi, josta pitäisi olla vieläkin helpompi kammeta voitto ja samalla paikka pudotuspeleihin!