Suomen Jääkiekkoliitto järjestää Leijonille kultajuhlat tänään Olympiastadionilla. Samassa tilaisuudessa juhlistetaan myös Naisleijonien pronssia voittanutta joukkuetta. Juhla alkaa klo 19:00.

Suomi voitti historiansa ensimmäisen jääkiekon olympiakullan, kun Leijonat kaatoivat Pekingin olympialaisten finaalissa Venäjän 2–1. Myös Naisleijonat toivat Pekingistä mitalin, kun joukkue voitti historiansa neljännen olympiapronssin.

Historiallisen olympiakullan voittaneita Leijonia sekä pronssimitalin voittaneita Naisleijonien juhlitaan tänään Olympiastadionilla klo 19:00 alkaen.

Yleisö pääsee tapahtumaan ilmaiseksi, mutta paikkoja on rajoitetusti, joten tilaisuuteen osallistuminen vaatii ennakkoilmoitusta. Sisään pääsee vain, jos on tulostanut itselleen ilmaislipun. Ilmaislipun voit tulostaa täältä. Lippuja on jaossa 20 000.

Stadionin portit avautuvat klo 17:00. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Olympiastadionin Eteläpäädystä. Itse tapahtuma alkaa klo 19:00 ja jatkuu klo 20:30 asti.

Paikan päällä mitalijuhlissa on koko miesten jääkiekkomaajoukkue sekä osa naisten jääkiekkomaajoukkueesta. Lisäksi lavalla nähdään lukuisia artisteja – muun muassa Ellinoora, JVG ja Vesala.

Jääkiekkoliitto pyytää ihmisiä saapumaan paikalle hyvissä ajoin ruuhkien välttämäiseksi ja pukeutumaan lämpimästi. Paikalle saa saapua vain terveenä ja kasvomaskien käyttöä suositellaan.

Kultajuhlat näytetään myös TV5-kanavalla ja Discovery+ -suoratoistopalvelussa. Lähetys alkaa klo 19:00 ja päättyy klo 20:30.

Muokattu klo 12:20: Lisätty tieto esiintyjistä