Ruotsi voitti Suomen jääkiekon U18 MM-kisojen puolivälierässä Espoossa torstaina ja pudotti Pikkuleijonat ulos kotikisoistaan. Ottelu oli äärimmäisen tasainen ja ratkesi lopulta Ruotsin maalivahdin Love Härenstamin loistaviin otteisiin.

Ottelu sai Suomen kannalta karmeimman mahdollisen alun. Vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen Lauri Sinivuori ajettiin päin auki ollutta vaihtoaition luukkua, ja HIFK:n pelaaja jouduttiin taluttamaan pukusuojan puolelle. Muutamaa sekuntia Sinivuoren loukkaantumisen jälkeen Ruotsi siirtyi 1-0 johtoon. Hugo Orrsten voitti hyökkäyspään aloituksen aivan pystyyn ja Alfons Freij pääsi laukomaan viivasta. Kiekko upposi hieman helpohkon oloisesti etukulmasta ohi Petteri Rimpisen.

Pikkuleijonien parhaista paikoista ottelun alussa vastasi Joona Saarelainen. Energinen KalPan hyökkääjä pääsi ensin yrittämään Emil Hemmingin laukauksen reboundista, mutta jotenkin Ruotsin maalivahti Love Härenstam venytti patjansa vedon eteen. Erän puolivälissä Saarelainen karkasi alivoimalla läpiajoon, mutta ei taaskaan onnistunut ohittamaan Härenstamia.

Tasaisesta ottelusta alkoi edetessään muodostua kahden huippumaalivahdin taisto. Härenstam nollasi jokaisen suomalaisyrityksen eleettömästi ja varmasti, mutta myös Rimpinen osoitti huikeita otteita pitäessään maalisaldon kasvamattomana.

Lähes tasan ottelun puolivälissä Espoon Metro Arenan yleisö sai kuitenkin revetä huutamaan. Pikkuleijonat käänsi peliä nopeasti ja Tuomas Suoniemi levitti peliä täydessä vauhdissa olleelle Heikki Ruohoselle. Kotihallissaan pelannut Kiekko-Espoon pelaaja ujutti kiekon väkevästi Härenstamin jalkojen välistä ja toi kotijoukkueen tasoihin.

Toisen erän loppua kohden Pikkuleijonat alkoi saada ottelusta todella vahvaa otetta ja vain heikko viimeistely piti lukemat tasoissa. Joukkue sai kuitenkin kylmän suihkun, kun kesken pyörityksen Ruotsi nousi uudestaan johtoon todella halvalla maalilla. Jack Berglund laukoi täysin vaarattomasta paikasta, mutta veto otti kimmokkeen Onni Amhamdista ja yllätti Rimpisen.

Pikkuleijonat pääsi kolmannen erän alussa pelaamaan pariin otteeseenkin ylivoimalla, mutta pyöritys oli yhtä tehotonta kuin aiemminkin ottelussa. Paras paikka siunaantui taas Saarelaiselle, jolle Helenius ja Suoniemi juonivat upean tontin. Härenstam kuitenkin jatkoi huikeita otteitaan.

Hetkeä myöhemmin Härenstam ehti jotenkin vielä pelastamaan Ruotsin vielä tyhjänkin maalin edestä, vaikka iso osa Metro Arenan katsojista ehti jo tuulettaa maalia. Pikkuleijonien paineistus kuitenkin jatkui, ja seuraavasta suomalaishyökkäyksestä Saarelainen ampui tulisesti tolppaan. Toisessa päässä Daniel Nieminen pelasti jo varmalta näyttäneen ruotsalaismaalin maaliviivalta.

Noin viisi minuuttia ennen erän päättymistä Pikkuleijonat sai loistopaikan tasoittaa ottelu, kun Viggo Gustafsson hankki itselleen kahden minuutin jäähyn. Suomen ykkösylivoiman pelaajat, joukkueen suurimmat syömähampaat, olivat kuitenkin jälleen kerran totaalisen aseettomia. Kasvava paine alkoi näkyä suomalaispelaajien otteissa, sillä fiksujen pelien sijasta pelaajat hakivat jatkuvasti turhan vaikeita ja epätoivoisia ratkaisuja.

Enempään Suomi ei pystynyt, vaan Ruotsi nappasi altavastaajana voiton ja välieräpaikan.

Suomi – Ruotsi 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)