Vegas Golden Knightsin Robin Lehner ilmoitti hiljattain, ettei aio osallistua Pekingin olympialaisiin mielenterveyteensä vedoten. Ruotsalainen avautuu nyt siitä, minkälaisia ongelmia vaikean asian esiintuominen on aiheuttanut.

Ruotsin olympiajoukkueeseen kaavailtu Robin Lehner ilmoitti aiemmin, ettei hän matkusta Tre Kronorin mukana Pekingiin. Ruotsalainen myönsi suoraan, että vallitseva maailmantilanne, sekä koronarajoitukset olisivat haitallisia hänen mielenterveydelleen. Miehen ulostulo on kuitenkin aiheuttanut ikäviä lieveilmiöitä sosiaalisessa mediassa. Lehner jakaa kritiikkiä myös NHL:n pelaajayhdistyksen suuntaan.

– Olen avoin kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstäni auttaakseni muita. Auttaakseni ihmisiä, jotka kamppailevat mielenterveysongelmien kanssa, ja näyttääkseni heille, että hyväksyntä on mahdollista. Ihmiset kutsuvat minua herkäksi ja että haluan vain huomiota. Halusin huomiota mielenterveysasioille.

– Kenelläkään ei ole aavistustakaan, mitä minun pitää sietää sosiaalisessa mediassa faneilta ympäri liigaa. Mediajulkaisut ja lehdet ovat stigmalisoineet kaikkea sairaudestani, eivätkä vain porukka äitinsä kellarissa. Kukaan ei aavistakaan, mitä minun yksityisviesteistäni löytyy tai millaisiin viesteihin minut tägätään päivittäin.

– Onko NHL tehnyt mitään tuomitakseen tätä tai NHLPA? Jaoin muutama päivä sitten pienen maistiaisen, millaista minulla täällä sosiaalisessa mediassa on. En aio lopettaa sen käyttämistä, sillä se auttaa ihmisiä, jotka painivat samojen asioiden kanssa, kuin minä. Ehdotan, että NHL lopettaa mielenterveyden puolesta puhumisen kokonaan.

Samaan hengenvetoon ruotsalainen kertoo viihtyneensä varsin hyvin entisessä kotikaupungissaan New Yorkissa. Kommentti jättää reilusti tulkinnanvaraa miehen tulevaisuudesta.

– Huomenna palaan ihmisten joukkoon, jotka hyväksyivät minut tällaisenaan ja jotka tukevat minua kaikesta huolimatta. On mahtavaa nähdä teitä kaikkia taas. Long Island, olen ikuisesti kiitollinen teidän paikasta matkallani. Usein kun käyn läpi näitä asioita, mietin teitä.

Lähde: NHLSuomi