Velobet

Yksi MM-kulta ja kaksi Stanley Cupia. Patric Hörnqvist on voittanut lähes kaiken, mitä sopii toivoa. Nyt hän aloittaa siltana NHL-pelaajien ja Ruotsin maajoukkueen välillä, aikeenaan tuoda kotiin vielä vähän lisää mestaruuspokaaleja.
– Tästä tulee todella hauskaa, Patric Hörnqvist sanoo Ruotsin jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Patric Hörnqvist on toiminut kuluvan kauden aikana Tre Kronorin kulissien takana hieman epämääräisessä roolissa, ilmeisesti lähinnä neuvonantajana. Nyt Tre Kronor on kuitenkin maajoukkueen general managerin Anders Lundbergin johdolla löytänyt ”Benganille” sopivan roolin. 37-vuotiaasta ex-tähtipelaajasta tulee Tre Kronorin apulais-GM, jonka työtehtävien pääpaino tulee olemaan hyvien kontaktien ylläpitämisessä NHL-pelaajien suuntaan.

– Olen erittäin iloinen tästä ratkaisusta. Patric vastaa täysin sitä profiilia, joka haimme tähän tehtävään. Tunnettuna nimenä ja hyvien NHL-kontaktiensa ansiosta hän on täydellinen valinta. Lisäksi hän on persoonallisuudellaan, ilollaan ja energisyydellään merkittävä lisä maajoukkueen johtoryhmälle, sanoo Ruotsin maajoukkueen general manager Anders Lundberg Ruotsin jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Hörnqvist itse on vakuutti tyytyväisyyttään ratkaisuun, jonka myötä hänestä tulee kiinteä osa Tre Kronorin henkilökuntaa. Viime kesänä ansiokkaan pelaajauransa päättäneen Hörnqvistin sopimus kattaa aluksi Ostravassa ja Prahassa järjestettävät jääkiekon MM-kisat 2024.

– Olen innoissani tästä tehtävästä. On aina kunniakasta ja hienoa olla mukana Tre Kronorissa. Haluan rakentaa selkeää suhdetta NHL-pelaajiin, mikä on mielestäni tärkeää. Odotan myös innolla oppivani paljon Samilta (Sam Hallam, Ruotsin päävalmentaja) ja muilta valmentajilta. Tästä tulee todella hauskaa, Hörnqvist sanoo tiedotteessa.

Josef Boumedienne on aiemmin toiminut apulais-GM:n roolissa samantyyppisessä tehtävässä. Ruotsin jääkiekkoliitto tiedottaa, että Boumedienne ei ole lähdössä Tre Kronorista, vaan hänellä on tästä lähtien toisenlainen tehtävä Tre Kronorin esikunnassa, mutta vielä on epäselvää, mikä.

Patric Hörnqvist on yksi ruotsalaisen jääkiekon 2000-luvun menestyneimmistä pelaajista. Kahden Stanley Cup -tittelin (2016, 2017 Pittsburgh Penguinsin kanssa) ja vuoden 2018 MM-kullan myötä hän on kuulunut viimeisen vuosikymmenen kirkkaimpiin timantteihin ruotsalaisessa jääkiekossa. Hän oli mukana Tre Kronorin joukkueessa myös vuoden 2010 olympialaisissa ja vuoden 2016 MM-kisoissa.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets