Jääkiekkovuosi 2023 alkoi Suomen kannalta valitettavalla pettymyksellä, kun Nuoret Leijonat hävisi 2. tammikuuta pelatussa nuorten MM-kisojen puolivälieräottelussa Ruotsille ja putosi turnauksesta ennen mitalipelejä. Heti perään Suomi jatkoi kansainvälisillä kentille, kun Tyttöleijonat osallistuivat tammikuussa pelattuihin U18-tyttöjen MM-kisoihin.

Suomi jäi turnauksessa lohkonsa jumboksi, mutta jatkoi A-lohkon joukkueena silti pudotuspeleihin. Puolivälierissä Tyttöleijonat voittivat Tsekin ja pääsivät välierässä haastamaan Kanadan. Suomi tarjosikin lajin mahtimaalle täyden vastuksen pakottamalla kanadalaiset jatkoajalle. Suomalaisten pettymykseksi Kanada kuitenkin nappasi jatkoajan jälkeen 3-2 voiton ja eteni MM-finaaliin. Pronssiottelussa Suomi ei pystynyt enää haastamaan USA:ta, vaan jäi turnauksen neljänneksi.

Seuraavaksi eteen tulivat naisten MM-kisat huhtikuun alussa. Naisleijonat lähti turnaukseen historian suurimman pettymyksensä jälkimainingeissa B-lohkosta. Koskaan aiemmin ei Suomi ollut pudonnut naisten MM-kisojen B-lohkoon. Kunnian palautus kuitenkin alkoi tyylikkäästi, kun Naisleijonat voitti kaikki neljä lohkovaiheen otteluaan maalierolla 26-3 ja eteni lohkovoittajana pudotuspeleihin. Puolivälierissä Tsekki osoittautui liian kovaksi palaksi, mutta sijoitusotteluissa voitti sekä Saksan että Ruotsin, ja palaa näin A-lohkoon vuodeksi 2024.

Huhtikuussa olivat edessä myös U18-poikien MM-kisat Sveitsissä. Suomi nappasi tyylikkäästi oman lohkonsa kakkospaikan ja pääsi suosikkina puolivälierään Slovakiaa vastaan. Pikkuleijonat kärsivät kuitenkin järisyttävän pettymyksen, kun Slovakia shokeerasi Suomen superlupaus Dalibor Dvorskyn johdolla. Slovakia nappasi ottelussa 3-0 johdon, mistä Pikkuleijonat ei enää toipunut.

Kausi huipentui luonnollisesti miesten MM-kisoihin, jotka pelattiin toista kertaa putkeen Suomessa. Tampere houkutteli jälleen satoja tuhansia kotimaisia ja ulkomaalaisia turisteja, kun se sai isännöidä sekä kisojen toista alkulohkoa että kaikkia mitalipelejä. Leijonat jatkoi hieman ailahtelevasti sujuneen lohkovaiheen jälkeen pudotuspeleihin lohkokolmosena, minkä seurauksena se sai puolivälierissä vastaansa Kanadan. Vaikka Leijonat pelasi hyvän ottelun, ei se löytänyt aseita Kanadan puolustusmuurin ja ennen kaikkea maalivahti Sam Montembeaultin murtamiseksi. Kanada sen sijaan oli tappavan tehokas ja iski vähistä paikoistaan neljä maalia. Teemu Hartikaisen maali oli laiha lohtu, kun Suomi hävisi ottelun 4-1.

Ensi vuonna Nuoret Leijonat haastavat maailmanmestaruudesta Ruotsissa, turnauksessa, joka alkaa jo kahden päivän kuluttua tapaninpäivänä. Tyttöleijonat taas ovat tulessa heti nuorten MM-kisojen päätyttyä, kun U18-tyttöjen MM-kisat alkavat Sveitsissä 6. tammikuuta. Naisleijonat taistelevat MM-kullasta USA:ssa 3.-14. huhtikuuta pelattavissa MM-kisoissa. Kaksien perättäisten miesten MM-kisojen jälkeen Pikkuleijonat haastaa MM-mitaleista kotikaukalossa. Suomessa pelatut arvokisat saavat jatkoa, kun U18-poikien MM-kisat pelataan Espoossa ja Vantaalla huhtikuun 25. päivä alkaen. Kausi huipentuu totutusti miesten MM-kisohin, jotka pelataan tällä kertaa Tsekissä 10.-26. toukokuuta.