Suomen Jääkiekkoliitto saa uuden puheenjohtajan 1.1.2024 alkaen. Jääkiekkoliiton liittovaltuusto vahvisti nimityksen lauantaina 25. marraskuuta.

Jääkiekkoliiton nykyinen puheenjohtaja Harri Nummela väistyy tehtävästään tämän vuoden lopussa. Nummela on palvellut roolissa vuodesta 2016 lähtien.

Uudeksi puheenjohtajaksi oli lauantain äänestyksessä ehdolla kaksi ehdokasta, kun Jukka Toivakka luopui ehdokkuudestaan aiemmin samalla viikolla. Heikki Hietasen vastaehdokkaana oli muun muassa Leijonat olympiahopealle vuonna 2006 luotsannut pitkän linjan kiekkovaikuttaja Erkka Westerlund. Hietanen voitti äänestyksen äänin 26–6.

Hietanen on myös Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n hallituksen jäsen ja IIHF:n markkinointivaliokunnan puheenjohtaja. Myös Hietainen on pitkän linjan kiekkovaikuttaja, ja on toiminut Suomessa muun muassa jääkiekon MM-kisojen 2022 ja 2023 pääsihteerinä.

– Olen toiminut erilaisissa jääkiekon tehtävissä lähes 30 vuoden ajan. Kokemus sinänsä ei ole itseisarvo, vaan se, miten käyttää sitä. Olen toiminut erilaisten yhteisöjen kanssa ja pyrkinyt oppimaan sieltä. Tuon kokemukseni liiton ja suomalaisen jääkiekon käyttöön, Hietanen kertoi valintansa jälkeen.