ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Naarasleijonat hävisi aikaisin maanantaiaamuna Suomen aikaa MM-kisojen toisen ottelunsa USA:lle 3-0. Ottelu oli lähes alusta loppuun yhdysvaltalaisten hallussa, eikä Suomelle rehellisyyden nimissä ollut ottelussa juuri palaa. USA voitti ottelun laukaukset lopulta 39–10. Maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen piiskasikin suojattejaan kovin sanankääntein ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Huono ottelu meiltä, kaks ekaa erää varsinkin. Ei pystytä tällä joukkueella vielä pelaan kolmea huippupeliä peräkkäin Kanadaa tai Jenkkejä vastaan. Tää oli viides ilta (ja) pelattiin kolmatta kertaa niitä vastaan. Ei vielä riitä (–) rutiini tällä joukkueella huippujoukkueita vastaan. Jenkit oli paljon parempia kuin me.

Etenkin joukkueen ylivoimapelaaminen sai päävalmentajalta runsaasti kritiikkiä. USA kulutti rangaistusaition penkkiä peräti kuuden kaksiminuuttisen edestä, mutta Suomen yleensä tehokas ylivoima loisti poissaolollaan.

– Pelillisesti meidän ainoa keino tänään, kun ei muuten pystytty huippupeliin, olis ollut vanha tuttu ylivoima, joka oli tänään surkea. Se oli eka kerta oikeastaan viimeiseen vuoteen, kun se petti. (–) Sekään ei sitten tuonut meille minkäänlaista hyötyä, Mustonen tylytti.

Myös Hiirikoski ja Räisänen tyytyväisiä puolustusilmeeseen

Joukkueen puolustuspelaamiseen ja taisteluilmeeseen Mustonen oli kuitenkin tyytyväinen. Päävalmentajan mukaan joukkueen puolustusmoraali on korkealla tasolla. Samaa mieltä oli myös Jenni Hiirikoski. Myös hienon ottelun Suomen maalilla pelannut Meeri Räisänen sai joukkueen kapteenilta kiitosta.

– Niin kuin Pasi tossa edellä sanoi, omalla alueella pelattiin hyvin, taisteltiin hyvin koko 60 minuuttia ja Meeri pelas todella hienosti tänään. Antoi meille mahdollisuuden voittaa.

Räisänen puolestaan jakoi kiitokset takaisin joukkuetovereilleen, jotka hänen mukaansa tekivät maalivahdin pelaamisesta helppoa.

– Odotettiin kovaa peliä (ja) odotettiin, että ne pitää paljon kiekkoa hyökkäysalueella, ja sitä se oli. Mutta täytyy maalivahdin näkökulmasta sanoa, että hyvin pidettiin ne kiekot ja vedot siellä huonoissa sektoreissa, että sillä tavalla joukkue teki suhteellisen helpoksi (mun) oman pelaamisen (–).

Suomi seuraaviin otteluihin ennakkosuosikkina

Suomi viettää nyt ansaittua välipäivää kahden tiukan ottelun jälkeen. Huomenna keskiviikkona vastaan asettuu Venäjä klo 21:00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Asetelmat kääntyvät tästä eteenpäin sikäli päälaelleen, että kahden pohjoisamerikkalaisia vastaan pelatun ottelun jälkeen Suomi lähtee loppuihin lohkovaiheen peleihinsä ennakkosuosikkina.

Jokainen A-lohkon joukkueista, jossa Suomi pelaa, jatkaa MM-kisojen puolivälieriin. Pudotuspelit käynnistyvät tämän viikon lauantaina.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets