ComeOn

Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan elokuussa Kanadassa. Alun perin turnaus oli tarkoitus järjestää vuodenvaihteessa, mutta se jouduttiin keskeyttämään koronakuplan puhjettua. Myös U18-tyttöjen MM-kisat tullaan pelaamaan kesällä.

Vuoden 2022 jääkiekon nuorten MM-kisat olivat yksi kaikkien aikojen farsseista. Turnaus yritettiin pelata kuplaolosuhteissa, mutta huonosti järjestetty kupla petti pahemmin kerran, ja lopulta turnaus päätettiin keskeyttää vain muutaman pelatun kierroksen jälkeen.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti jo tuolloin, että se yrittää löytää tavan järjestää nuorten MM-kisat kokonaisuudessaan vielä vuoden 2022 aikana. Nyt näyttää siltä, että ratkaisu on löytynyt, sillä IIHF ilmoitti tänään, että turnaus järjestetään elokuussa.

– Se (nuorten MM-kisat) järjestetään elokuun puolessavälissä Albertassa. Kyseessä on uusi turnaus, mikä tarkoittaa, että unohdamme aiemmat tulokset, IIHF:n Presidentti Luc Tardif kertoi liiton verkkosivuilla.

IIHF myös vahvisti, että turnaukseen saa nimetä kokonaan uudet joukkueet. Ikäraja tulee kuitenkin pysymään samana, eli turnaukseen voi valita pelaajia, jotka ovat syntyneet vuonna 2002 tai aiemmin – vaikka nämä olisivat ehtineet täyttää 20 kuluvan vuoden aikana.

– Keskustelemme kaikkien osallistujien kanssa yksityiskohdista. Turnaus tulee olemaan Hlinka Gretzky Cupin jälkeen (pelataan elokuun alussa). Siitä tulee jääkiekkojuhla, ja kaikki joukkueet ovat innoissaan siitä, Tardif kommentoi.

Samalla myös vahvistui se, että elokuun turnauksen huonoin joukkue putoaa alempaan divisioonaan normaalin käytännön mukaisesti. Vuoden 2023 nuorten MM-kisoja ei siis tulla pelaamaan 11 joukkueella, kuten aiemmin uutisoitiin.

IIHF vahvisti myös, että se järjestää tammikuulta perutut U18-tyttöjen MM-kisat kesäkuussa USA:n pohjoisosissa. Myös alempien divisioonien alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat tullaan järjestämään kesäkuussa samalla paikkakunnalla kuin alun perin oli tarkoitus.


Hameenlinna - Tappara