Lähteiden mukaan IIHF yrittää järjestää peruuntuneet nuorten MM-kisat ensi kesällä. Ajatus kuulostaa hurjalta Suomen maajoukkueen GM:n Kimmo Oikarisen korvaan.

Kuten kaikki jääkiekkoa seuraavat jo tietävät, Kanadan Edmontonissa ja Red Deerissä käynnistyneet alle 20-vuotiaiden MM-kisat jouduttiin keskeyttämään vain kolmen pelipäivän jälkeen. Päätöstä ei olla luonnollisesti katsottu hyvällä joukkueiden suunnalta ja koko touhu vaikuttikin ulkopuolisen silmään hallitsemattomalta kaaokselta.

Säännöt muuttuivat matkan varrella, eikä linja ollut missään vaiheessa yhtenäinen. IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardiff ei suostunut lopullisesti heittämään hanskoja tiskiin tämän turnauksen osalta. Mies kertoo Iltalehden mukaan, että kisat olisi mahdollista järjestää uudelleen ensi kesänä.

– Tämä ei ole ohi. Peruimme kyllä tämän tapahtuman, mutta emme aio luovuttaa. Pohdimme, miten voisimme toteuttaa tämän tapahtuman, jos se on mahdollista, mies kommentoi.

– Ehkä meillä on vielä kiva yllätys. Työskentelemme sen eteen seuraavan kuukauden aikana.

– Sen (turnauksen) pitäisi olla toukokuun miesten MM-turnauksen jälkeen. Onko se sitten kesäkuussa, heinäkuussa vai elokuussa, sitä en tiedä.

Suomen leirissä ei olla kovin optimistisia kisojen uudelleen järjestämisen suhteen

Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen pitää ideaa suhteellisen monimutkaisena.

– Meille sanottiin, että tammikuussa he miettivät, voidaanko tätä myöhemmin pelata uudestaan.

– Oma tunne on, että se on aika mahdoton ajatus. Pelaajat eivät ole Jääkiekkoliiton omaisuutta. Aika vaikea olisi kuvitella, että tämä ikäluokka tai ainakaan nämä pelaajat saataisiin uudestaan. Kun ei tiedetä, kuka missäkin on.

Oikarinen oli monien muiden tavoin hyvin kriittinen kisajärjestäjien toimintaan. Miehen mukaan johdonmukaisuus loisti poissaolollaan.

– Ennen kaikkea olen pettynyt (keskeytys)päätökseen ja pettynyt siihen, miten tätä turnausta on johdettu. Ainakin tästä pystytään paljon oppimaan, mitä kannattaisi tulevaisuudessa tehdä toisin.

Otsikkoa muokattu klo 06:02.