Jääkiekon naisten MM-kisat pelataan vuonna 2022 elo-syyskuun vaihteessa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvisti turnauksen tarkan ajankohdan ja ottelupaikkakunnat viime viikolla.

Vuoden 2022 naisten MM-kisat ovat sikäli historialliset, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun myös naisten MM-kisat pelataan olympiavuonna. Aiemmin turnauksesta oli pidetty tauko niinä vuosina, kun maajoukkueet osallistuivat olympialaisiin. Syyskuussa IIHF kuitenkin päätti, että myös naiset tulevat pelaamaan maailmanmestaruudesta olympiavuosina.

Normaalisti MM-kisat pelataan keväällä, hieman ennen miesten MM-kisoja, mutta ensi vuonna ajankohta tulee olympialaisten vuoksi poikkeamaan normaalista. Kyseessä on jo toinen kerta peräkkäin, kun naiset joutuvat pelaamaan maailmanmestaruudesta poikkeukselliseen aikaan. Tänä vuonna kisat siirrettiin keväältä elokuulle Kanadan heikon koronatilanteen takia.

Myös ensi vuonna naisten MM-jääkiekkoa pelataan elokuussa. Vuoden 2022 MM-kisat alkavat 26. elokuuta ja päättyvät 4. syyskuuta.

Samalla vahvistettiin turnauksen ottelupaikkakunnat. Jo aikaisemmin tiedettiin, että MM-kisat tullaan pelaamaan Tanskassa. Nyt IIHF kuitenkin julkisti, että tanskalaiskaupungit Herning ja Frederikshavn tulevat toimimaan kisojen järjestäjinä.

Herningissä pelattiin myös miesten MM-kisoja vuonna 2018.

Suomi pelaa MM-kisojen A-lohkossa

Tämän viikon alussa Tanskan jääkiekkoliitto julkisti myös vuoden 2022 MM-kisojen lohkojaon. Suomi pelaa jälleen A-lohkossa yhdessä Kanadan, USA:n, Venäjän ja Sveitsin kanssa. B-lohkossa pelaavat Tanska, Japani, Saksa, Tšekki ja Unkari.

Turnausformaatti on tuttu aiemmilta vuosilta. Kaikki A-lohkon joukkueet selviävät pudotuspeleihin, mutta sijoitus lohkossa vaikuttaa siihen, kenet maat saavat vastaansa puolivälierissä. B-lohkon kolme parasta jatkavat näiden joukkueiden seuraksi puolivälieriin.

A-lohkon ottelut pelataan Herningissä KVIK Hockey Arenalla. Samalla areenalla pelattiin MM-jääkiekkoa jo keväällä 2018, kun miesten MM-kisat järjestettiin Tanskassa. Myös turnauksen pudotuspelit pelataan Herningissä. B-lohkon ottelut pelataan puolestaan Fredrikshavnin Nordjyske Bank Arenalla.

Naisten MM-kisojen 2022 alkulohkot

Lohko A: Kanada, USA, Suomi, Venäjä, Sveitsi
Lohko B: Tanska, Japani, Saksa, Tšekki, Unkari