Kuva: Wallpaperflare.com

Nova Scotian provinssin hallitus on vahvistanut, ettei jääkiekon naisten MM-kisoja tulla pelaamaan tänä vuonna suunnitelman mukaan. Provinssi vetäytyi kisaisännän tehtävästä vain muutamaa viikkoa ennen kuin turnauksen oli määrä alkaa koronapandemiaan vedoten. MM-kisat oli tarkoitus pelata Nova Scotian Halifaxissa ja Trurossa 6.–16. toukokuuta.

– Olemme todella pettyneitä siihen, että saimme tiedon päätöksestä vain muutamaa viikkoa ennen turnauksen alkua. Me aidosti uskomme, että meillä oli riittävät turvatoimet pelaajien, toimihenkilöiden, katsojien ja Halifaxin ja Truron asukkaiden suojelemiseksi, perustuen kokemuksiimme nuorten MM-kisoista Edmontonista, sanoi IIHF:n presidentti René Fasel kansainvälisen jääkiekkoliiton virallisessa tiedotteessa.

Samassa yhteydessä IIHF kuitenkin tiedotti, että sen tavoitteena on löytää MM-kisoille uudet ottelupäivät yhdessä Kanadan jääkiekkoliiton kanssa. Tarkoituksena on järjestää MM-kisat jo tulevan kesän aikana.

Fasel esitteli pahoittelunsa jokaiselle, johon turnauksen peruuntuminen vaikuttaa, avoimessa kirjeessään naisten jääkiekkoyhteisölle. Samassa kirjeessä kansainvälisen jääkiekkoliiton presidentti vakuuttaa, että IIHF on 100% sitoutunut turnauksen järjestämiseen vielä tänä vuonna.

Tieto MM-kisojen peruuntumisesta julkaistiin vain joitakin tunteja ennen kuin ensimmäisten maajoukkueiden oli tarkoitus lentää Kanadaan. Naisleijonien oli tarkoitus aloittaa kisaurakkansa perjantaina 7. toukokuuta Suomen aikaa Kanadaa vastaan.