Suomi ja Saksa kohtasivat MM-kisojen B-lohkon kamppailussa. Pelistä tuli täysin erilainen kuin Naisleijonien avausottelusta Ranskaa vastaan. Materiaaliltaan vahvempi Suomi teki lopulta kuitenkin riittävästi voiton eteen, joten Juuso Toivolan suojatit jatkavat turnausta puhtaalla pelillä.

Turnauksen avauspelissään Ranskan peräti 14-1 lukemin murskannut naisleijonalauma näytti Saksaa vastaan pelatun ottelun alkuhetkillä neuvottomalta. Saksan tiivis viisikkopuolustus tylsytti tehokkaasti Suomen pelaamista ja organisoidut hyökkäykset loistivat poissaolollaan.

Juuso Toivolan valmentama Suomi sai kuitenkin pelistä paremmin kiinni avauserän puolivälin jälkeen. Ranskaa vastaan hakusessa ollut ylivoimapeli tuotti tulosta ajassa 13:18, kun Rosa Lindstedt onnistui. Jenni Hiirikoski lähti omalta alueelta nopeaan hyökkäykseen ja pelasi kiekon Petra Niemiselle, jonka nappisyöttö tavoitti Lindstedin, eikä Brynäsin puolustaja erehtynyt.

Avausmaalin jälkeen pelin hallinta siirtyi entistä vahvemmin Suomen haltuun ja vain pari minuuttia edellisestä kiekko oli jälleen Saksan verkossa. Hyvällä pelipäällä läpi ottelun ollut Emilia Vesa viimeisteli Suomen toisen osuman. Syöttöpisteet merkattiin Sofianna Sundelinin ja Jenniina Nylundin nimiin. Saksa lannistui toisen takaiskumaalin jälkeen ja tyytyi peruuttelemaan kohti omaa maaliaan. Avauserä päättyi Naisleijonien 2-0 johdossa.

Suomi nousi kuskin paikalle hitaan alkunsa jälkeen – vastus kovenee jatkossa

Ottelun kuva pysyi muuttumattomana toisessa erässä. Suomi oli kahdesta joukkueesta selkeästi nälkäisempi ja pyrki rummuttamaan hyökkäyksiä Saksan päätyyn. Johanna May otti muutamia tärkeitä koppeja Saksan maalilla pitäen lukemat siedättävinä, mutta joukkueen hyökkäyspelaaminen oli lähes olematonta muutamaa terävää vastaiskua lukuunottamatta. Viivi Vainikka iski erän ainoan osuman Nelli Laitisen ja Hiirikosken syötöistä.

Joukkueiden voimasuhteet eivät muuttuneet päätöserässä Suomen ollessa edelleen selkeästi niskan päällä. May jatkoi maalillaan hyviä otteita, muttei pystynyt auttamaan maataan voittoon. Lisämaaleja ei nähty, joten Suomelle numeroiden valossa selkeä 3-0 voitto. Saksa antoi kuitenkin Toivolan ryhmälle muutamaa pykälää kovemman vastuksen kuin keskiviikkona vastaan luistellut Ranska.

Pelin alussa tapahtuneisiin uinahteluihin ei todellakaan ole varaa jatkossa, kun vastaan asettuu kovempia maita. Ylivoimapelin parantaminen oli varmasti yksi Toivolan teeseistä tähän otteluun lähdettäessä ja kehitys olikin selkeää avausotteluun verrattuna.

Sunnuntaina on edessä toisen luokan haaste, kun Naisleijonat pelaavat Ruotsia vastaan. Länsinaapuri on edelleen nollakerhossa hävittyään avausottelunsa yllättäen Saksalle.

Suomi – Saksa 3-0

1.erä
13:18 Rosa Lindstedt (Petra Nieminen, Jenni Hiirikoski) 1-0 YV
15:59 Emilia Vesa (Sofianna Sundelin, Jenniina Nylund) 2-0

2.erä
28:39 Viivi Vainikka (Nelli Laitinen, Hiirikoski) 3-0

3.erä
ei tilastomerkintöjä.