ComeOn

Suomi joutui ensimmäiseen todelliseen testiin käynnissä olevissa MM-kilpailuissa, kun vastaan luisteli Ruotsi. Naisleijonat joutuivat odotetusti koville, mutta pystyivät nousemaan voittoon huikean päätöserän ansiosta.

Suomen ja Ruotsin välinen kamppailu lähti liikkeelle tunnustelevissa merkeissä. Parin minuutin jälkeen Kiira Yrjäselle siunaantui loistava tilaisuus Sanni Vanhasen poikittaissyötöstä, mutta HV71:n hyökkääjä pyyhki pölyt kiekon päältä. Todelliset maalipaikat olivat avauserässä todella vähissä molempien joukkueiden etsiessä rytmiään.

Ruotsin Hilda Svensson osoitti vaarallisuuttaan erän lopulla, mutta Suomen maalia vartioinut Anni Keisala torjui varmasti. Noora Tulus nousi väkisin Ruotsin maalille pian tämän jälkeen, muttei saanut kunnon laukausta aikaiseksi.

Toinen erä Ruotsin hallintaa – Suomi täysin telineissä

Toinen erä lähti Naisleijonien kannalta erittäin tahmeasti liikkeelle ja Ruotsi rankaisi vain reilun minuutin jälkeen, kun Hanna Thuvik osui Sara Hjalmarssonin syötöstä. Suomi joutui ensimmäistä kertaa turnauksen aikana takaa-ajoasemaan, mutta tämäkään ei tuntunut herättävän Juuso Toivolan joukkuetta. Ruotsi jäähyili erän lopulla, mutta Suomen ylivoimapelaaminen oli jälleen kerran todella aneemista.

Ulf Lundbergin valmentama Ruotsi puolestaan käytti ylivoimansa hyödykseen ja nousi erän lopulla kahden maalin johtoon. Toinen erä oli kokonaisuudessaan täysin Ruotsin Naisleijonien tuskaillessa oman pelinsä kanssa.

Naisleijonat lähti päätöserään hurjalla asenteella – lohkovoitto askelta lähempänä

Toivolan erätaukopuhe näytti tehneen tehtävänsä, sillä Suomi lähti päätöserään sisuuntuneena. Viivi Vainikka ohjasi taitavasti siniviivalta lähteneen laukauksen verkon perukoille, joka antoi Suomelle entisestään lisää virtaa. Ruotsi oli täysin purjeissa ja joutui rikkomaan Suomen pelaamista, joka kostautui jäähyjen muodossa.

Suomi punnersi pelin tasoihin Linnea Anderssonin kaksiminuuttisen aikana, kun Ronja Savolainen onnistui. Kiekko pyöri upeasti ja Savolainen latoi lätyn verkkoon vaikeasta asennosta. Paine ei hellittynyt tämänkään jälkeen Ruotsin päädyssä ja Petra Nieminen vei Suomen täysin ansaitusti 3-2 johtoon.

Peli ratkesi viimeisellä viisiminuuttisella, kun Annie Silenille tuomittiin viiden minuutin rangaistus laitataklauksesta. Upean ottelun pelannut Savolainen nousi ahnaasti maalille ja viimeisteli tyylikkäästi ottelun loppulukemat.

Naisleijonille lopulta ansaittu voitto, joka irtosi kaikkea muuta kuin helposti. Kahden ensimmäisen erän nukahtelu oli lähellä kostautua pahimmalla mahdollisella tavalla, joten on sanomattakin selvää, ettei tähän ole varaa jatkopeleissä.

Suomi pelaa lohkovaiheen viimeisen ottelunsa huomenna Unkaria vastaan. Voitolla irtoaa lohkovoitto, jonka myötä pudotuspelien ensimmäisellä vältettäisiin todennäköisesti Yhdysvaltojen tai Kanadan kohtaaminen.

Suomi – Ruotsi 4-2

1.erä
ei maaleja

2.erä
21:08 Hanna Thuvik (Sara Hjalmarsson) 0-1
38:59 Mira Jungkaker (Anna Kjellbin, Lisa Johansson) YV

3.erä
43:42 Viivi Vainikka (Sanni Rantala, Noora Tulus) 1-2
46:06 Ronja Savolainen (Petra Nieminen, Tulus) 2-2 YV
47:51 Nieminen (Julia Liikala, Sanni Vanhanen) 3-2
58:34 Savolainen (Tulus, Hiirikoski) 4-2 YV


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets