Kuva: Bildbyrån

Suomen naarasleijonat kohtasi viimeisessä MM-jääkiekon lohko-ottelussaan Sveitsin. Ottelu oli Suomen hallintaa ja päättyi lukemiin 6–0 Suomen eduksi.

Suomen neljäs lohko-ottelu käynnistyi torstaina kello 21.00 Suomen aikaa. Aikaisemmissa otteluissaan Suomi oli ensin hävinnyt Kanadalle ja Yhdysvalloille sekä voittanut sitten edellisillan ottelussa lukemin 5–2 uupuneen Venäjän. Ottelusta Sveitsin kanssa oli lupa odottaa vielä edellistäkin parempaa suoritusta, ja sellainen myös nähtiin.

Ensimmäinen erä

Ottelu käynnistyi Suomella lupaavasti. Ajassa 03.35 Sveitsin Shannon Sigrist koukkasi itsensä kaksiminuuttiselle. Vain reilu minuutti tätä myöhemmin ajassa 04.38 Susanna Tapani avasi Suomen pistetilin ylivoimamaalillaan. Kerrankin Suomen ylivoima tuotti tulosta!

Seuraavaksi jäähypenkkiä lähtikin sitten kuluttamaan estämisrangaistuksen saanut Nelli Laitinen ajassa 07.57. Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt Suomen vyörytystä, vaan Petra Nieminen latoi kiekon alivoimalla maaliin ajassa 08.54.

Kauan ei tarvinnut vartoa, kun jo ajassa 10.26 Petra Nieminen maalasi taas. Peli oli tässä kohtaa jo 3–0 Suomelle.

Ajassa 12.11 Elisa Holopainen sai kahden minuutin käytösrangaistuksen. Sveitsin ylivoima ei kuitenkaan tällä kertaa johtanut maaleihin – ei Sveitsille eikä Suomelle.

Ajassa 14.49 Petra Nieminen pääsi jälleen kerran maalintekoon. Tämä oli kypätemppu, jonka tekemiseen ei suomalaislupaukselta kulunut kuin vaivaiset 5 minuuttia ja 55 sekuntia! Se jos jokin on upea suoritus!

Ensimmäinen erä oli Suomen tiukkaa hallintaa myös laukausten puolesta: Suomi laukoi 16 kertaa ja Sveitsi ainoastaan 4 kertaa.

Toinen erä

Toisessa erässä Sveitsi oli jälleen helisemässä. Tällä kertaa Suomi ei tosin saanut kuin yhden maalin, jossa ajassa 36.39 Susanna Tapani laittoi jo toista kertaa ottelussa kiekon reppuun ylivoimalla. Sveitsi puolestaan otti erässä peräti neljä kahden minuutin jäähyä. Nämä tulivat ajassa 27.00 (Lisa Ruedi koukkaamisesta), 32.34 (Sinja Leeman kampituksesta), 35.01 (Phoebe Stoenz koukkaamisesta) ja 38.01 (Kaleigh Quennec polvitaklauksesta).

Paine pysyi toisessakin erässä vahvasti Sveitsin päädyssä. Laukaukset menivät Suomen nimiin 12–1.

Kolmas erä

Kolmas erä oli laukausten puolesta tasaisin. Suomi laukoi enää vain 9 kertaa ja Sveitsi pääsi maalin likelle 4 kertaa.

Erän alkuun Sveitsi vaihtoi maalin edestä Andrea Braendlin pois ja otti Saskia Maurerin tilalle. Maalivahdin vaihtaminen saattoi liittyä lepuuttamiseen tai muuhun vastaavaan, mutta Suomen maalintekoa se ei ainakaan estänyt. Ajassa 41.26 Viivi Vainikka nimittäin jo nakutti nimensä pistetaululle.

Siinä olivatkin sitten kaikki päätöserän tilastomerkinnät. Nujerrettu Sveitsi pysyi ottelun loppuun asti poissa aitiosta, eikä Suomellakaan luonnollisesti ollut enää yhtä suurta hinkua tehdä lisää maaleja. 6–0 on hyvä tulos, ja sitä enempi alkaa olla jo vastustajan nöyryyttämistä.

Yhteenveto

Vaikka Yhdysvaltojen ja Kanadan kanssa olikin ensimmäisissä peleissä vaikeuksia, kuuluu Suomi ehdottomasti naisten lätkässäkin maailman kärkimaihin. Puolivälierässä Suomea vastaan asettuu Tshekki, mutta ottelun ajankohta on vielä pimennossa.

Todellinen herkkupala on luvassa jo alle pari tuntia Suomen ottelun jälkeen, kun torstain ja perjantain välisenä yönä kello 01.00 sarvia kolistelevat lohkoa dominoineet Yhdysvallat ja Kanada!