ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Suomen Naarasleijonat kohtaavat ensi yönä Tšekin niin sanotussa MM-kisojen kuolemanottelussa. Jos Suomi voittaa ottelun, ja paikka mitalipeleissä varma ja turnauksen vähimmäistavoite saavutettu. Tappio olisi puolestaan todellinen yllätys ja täydellinen mahalasku koko turnaukselle. Suomi lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Joukkue kapteeni Jenni Hiirikoski vakuutti jääkiekkoliiton haastattelussa, että joukkueella on hyvä henki päällä ennen merkityksellistä Tšekki-ottelua, ja pelaajat odottavat jo, että pudotuspelit alkavat.

– Kyllä meillä tosi fiilis on. Me ollaan nyt tämmönen kuukauden päivät oltu yhdessä ja hyvät on fiilikset eilisen voittopelin (Sveitsi-ottelu) suhteen ja senkin suhteen, että kohta päästään pelaamaan niitä tosipelejä.

Hiirikoski oli tyytyväinen siihen, miten sekä maalivahtipeli että joukkuepuolustus ovat kisoissa tähän asti toimineet. Niiden varaan joukkue lähtee rakentamaan myös puolivälieräottelussa. Alkusarjan kahdessa viimeisessä pelissä saatiin lopulta tehoja myös hyökkäykseltä, mihin kapteeni on tyytyväinen.

– Kahdessa viimeisessä pelissä päästiin myös enemmän hyökkäämään ja sitä kautta luomaan hyvin niitä maalipaikkoja. Meillä on kyllä hyökkäyspään spesialisteja tässä joukkueessa, että kyllä me omaan tekemiseen tässä luotetaan, Hiirikoski kommentoi.

Myös joukkueen hyökkääjä Elisa Holopainen on sitä mieltä, että alkusarjan kaksi viimeistä peliä ovat antaneet joukkueelle lisää itsevarmuutta.

– Kahdesta viimeisestä pelistä tuli lisää itsevarmuutta, kun päästiin olemaan kiekossa paljon enemmän ja hyökkäämään, Holopainen kommentoi jääkiekkoliiton haastattelussa.

Holopainen kuitenkin muistutti, ettei ottelu tule olemaan helppo, ja joukkueen on tehtävä kaikkensa voiton eteen.

– Varmasti tulee kova peli. Tšekki on hyvä joukkue, ja meidän pitää pelata vaan ehjät 60 minuuttia. Huomenna pitää laittaa kaikki kentälle.

Naarasleijonien hyökkääjä Rosa Lindstedt luottaa siihen, että joukkueen taso kyllä riittää jatkopaikkaan.

– Kyllä me pelata osataan. Tässä pitää vaan saada henki kohdilleen ja saada taisteluilme sellaiseksi kun pitää puolivälieräottelussa, Lindstedt kertoi jääkiekkoliitolle.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets