Leijonien maalivahti Jussi Olkinuora on joutunut Pekingissä koronaeristykseen. Saman kohtalon on kokenut myös joukkueen tiedottaja Petteri Hietanen.

Kiinan terveysviranomaisten määräyksestä sekä Leijonien maalivahti Jussi Olkinuora että joukkueen tiedottaja Petteri Hietanen on asetettu karanteeniin positiivisten koronanäytteiden takia.

Kaksikon tilanne on samanlainen kuin jo ennen viikonloppua karanteeniin asetetulla Marko Anttilalla. Sekä Anttila, Olkinuora että Hietanen sairastivat koronan alkuvuodesta, mutta jokainen kolmikosta ehti parantua ja antaa usean negatiivisen koronanäytteen ennen matkustamistaan muun joukkueen kanssa Pekingiin.

– Sekä Olkinuoralla että Hietasella on takana Suomessa hiljattain todennettu koronavirustartunta. Testitulokset muuttuivat ennen lähtöpäivää negatiivisiksi, ja he pääsivät matkustamaan Kiinaan ja ovat päässeet myös toimimaan Kiinassa, Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki kertoi Olympiakomitean tiedotteessa.

– Samalla tavalla kuin Anttilalla, heidän muuttunut tilanteensa ja päätymisensä eristyshotelliin liittyy ct-arvojen heittelyyn. Lääketieteellisen ymmärryksemme mukaan he ovat täysin terveitä, eivätkä he ole aiheuttaneet tai aiheuttaisi muille tartuntariskiä.

Anttilan tilanne on kuitenkin kääntynyt jo parempaan, sillä Jokerien kapteeni saattaa vapautua karanteenista jo tänään. Anttila pääsee liittymään muun joukkueen mukaan, jos tiistaina testien ct-arvot eivät ole enää tartuttavalla tasolla. Anttila nimettiin aiemmin tänään Leijonien kapteenistoon. 

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli viikonloppuna äärimmäisen tuohtunut pelaajien kohtelusta Pekingissä.

– Tässä sorretaan ihmisoikeuksia. Huippu-urheilija, joka on täysin terve, ei saa osallistua olympialaisiin. Suomessa on kuulema enemmän lottomiljonäärejä kuin olympiaurheilijoita, eli ihan joka tyttö tai poika ei pääse näihin karkeloihin, Jalonen sanoi Ylelle.

Suomi kohtaa Pekingin olympialaisten ensimmäisessä ottelussaan Slovakian torstaina klo 10:40 Suomen aikaa. Vielä ei ole tiedossa, pystyvätkö Anttila ja Olkinuora pelaamaan Slovakia-ottelussa.

Leijonien lohkovaiheen otteluohjelma