Leijonien kapteenisto Pekingin olympialaisiin nimettiin varhain tiistaina aamulla Suomen aikaa. Kapteeniston muodostavat Valtteri Filppula, Leo Komarov, Atte Ohtamaa ja Marko Anttila.

Suomen maajoukkueeseen viiden vuoden tauon jälkeen palannut Valtteri Filppula sai osakseen jo yhden kunniatehtävän, kun hänet valittiin kantamaan Suomen lippua Pekingin olympialaisten avajaisissa viime perjantaina. Kunnianosoitukset 37-vuotiasta keskushyökkääjää kohtaan kuitenkin jatkuvat, sillä Leijonien valmennusjohto nimesi Filppulan joukkueen kapteeniksi tiistaiaamuna.

Filppula on pelannut urallaan yli 1000 NHL-ottelua. Lisäksi vantaalainen on edustanut Suomea yksissä olympialaisissa, kaksissa MM-kisoissa ja kerran World Cupissa. Filppula kantoi varakapteenin A-kirjainta vuoden 2016 World Cupissa ja vuoden 2017 MM-kisoissa.

Leijonien kapteenistosta löytyy myös toinen pidemmän tauon jälkeen maajoukkueeseen palannut pelaaja. Viimeksi syksyn 2016 World Cupissa leijonapaitaa kantanut Leo Komarov on yksi joukkueen kolmesta varakapteenista.

Tauostaan huolimatta Komarov on yksi olympiajoukkueen kokeneimpia maajoukkuepelaajia. Laituri on edustanut Suomea yli sadassa ottelussa ja pelannut urallaan seitsemät MM-kisat, yhdet olympialaiset ja yhden World Cupin. Komarov on toiminut varakapteenina myös KHL:ssä ja NHL:ssä.

Joukkueen kaksi muuta varakapteenia ovat maajoukkueen matkassa huomattavasti useammin viime vuosina nähdyt Atte Ohtamaa ja Marko Anttila.

Ohtamaa on pelannut vuodesta 2014 lähtien kuudet jääkiekon MM-kisat – yhtä lukuun ottamatta kaikki. Lisäksi Kärppien puolustaja edusti Suomea vuoden 2018 olympialaisissa. Myös Ohtamaalla on vyöllään yli 100 A-maaottelua. Ohtamaa on toiminut Kärpissä sekä varakapteenina että kapteenina.

Anttila on noussut viime vuosina Leijonien luottopelaajaksi, ja oli mukana jo edellisissä olympialaisissa neljä vuotta sitten. Lisäksi laituri on pelannut neljät MM-kisat. Anttila toimii tällä hetkellä Jokerien kapteenina, ja on nähty myös leijonapaidassa useaan otteeseen C-rinnassaan.

Anttila ja Ohtamaa ovat jääkiekon maailmanmestareita vuodelta 2019. Anttila toimi tuolloin joukkueen kapteenina.