Kuva: Bildbyrån

Jääkiekon naisten MM-kisojen puolivälieräparit ovat ratkenneet. Suomi kohtaa omassa ottelussaan Tšekin varhain sunnuntaiaamulla Suomen aikaa.

Kanada lohkovaiheen vakuuttavin

MM-kisojen lohkovaihe tuli päätökseen Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Japani kaatoi Saksan 2–1. Kymmenen turnaukseen osallistuvaa joukkuetta oli jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. Niin sanotusta ylemmästä sarjasta, eli A-lohkosta, jatkavat kaikki viisi joukkuetta puolivälieriin. Seurakseen he saavat B-lohkon kolme parasta. B-lohkon hännille jääneiden Tanskan ja Unkarin kohtalona oli pudota turnauksesta alkulohkojen jälkeen.

Lohkovaiheen kovin joukkue oli Kanada, joka tyylitteli A-lohkon voittoon puhtaalla pelillä. Kisojen kotijoukkue voitti kaikki neljä otteluaan maalierolla 20–5. Lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Kanada murskasi kisojen toisen suursuosikin, USA:n, 5–1.

Suomen turnaus vedenjakajalla

Suomen lohkovaihe sujui kaksijakoisesti. Kahdessa avausottelussaan Naarasleijonat kaatuivat sekä Kanadalle että USA:lle selvin numeroin. Kaksi seuraavaa ottelua tuottivat kuitenkin voitot Venäjästä ja Sveitsistä yhteismaalein 10–0.

Puolivälieräotteluun Tšekkiä vastaan Naarasleijonat lähtevät selkeinä ennakkosuosikkeina. Jos joukkue voittaa, on turnauksen minimitavoite saavutettu ja paikka mitalipeleissä selviö. Jos taas matka päättyy puolivälieriin, voidaan puhua yhdestä naisten maajoukkueen historian suurimmista pettymyksistä.

Edellisissä MM-kisoissa Suomi onnistui taistelemaan tiensä finaaliin ensimmäistä kertaa historiassa.

MM-kisojen puolivälieräparit (alkamisajat Suomen aikaa)

La 28.8. klo 19:00 Venäjä – Sveitsi
La 28.8. klo 22:30 USA – Japani
Su 29.8. klo 01:00 Kanada – Saksa
Su 29.8. klo 05:30 Suomi – Tšekki

Mistä näen Suomen puolivälieräottelun?

Jääkiekon naisten MM-kisojen TV-oikeudet Suomessa omistaa Discovery. Yhtiö näyttää otteluita sekä TV5-kanavalla että Discovery+ -suoratoistopalvelussaan. Suomen puolivälieräottelun voi katsoa maksuttomasti suorana TV5-kanavalta.