Kuva: Bildbyrån

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on julkistanut otteluohjelman vuoden 2022 jääkiekon miesten MM-kisoihin. Kisat alkavat 13. toukokuuta ja loppuvat 29. toukokuuta. Turnaus pelataan Suomessa ja ottelupaikkakuntina toimivat Tampere ja Helsinki.

Leijonat aloittavat kisataipaleensa Tampereen vastavalmistuneella monitoimiareenalla, Uros Live -areenassa, Norjaa vastaan. Ottelu pelataan heti avajaispäivän iltana. Turnauksen avaa saman päivän iltapäivällä pelattava USA – Latvia.

Tampereella pelataan kaikki Leijonien lohkon, lohko B:n ottelut. Lisäksi uudella monitoimiareenalla pelataan kaksi puolivälieräottelua, molemmat välierät ja finaali. Helsinki puolestaan isännöi lohko A:n otteluja sekä kahta puolivälierää ja pronssiottelua. Ensimmäinen Helsingissä pelattava ottelu on Venäjän ja Slovakian välinen koitos kisojen avajaispäivänä. Pelipaikkana Helsingin otteluille toimii Hartwall Areena.

Suomi pelaa kaikki ottelunsa Tampereella

Lohkovaihe kestää 24. toukokuuta asti, jolloin Leijonat kohtaavat alkulohkonsa viimeisessä ottelussa Tšekin. A-lohko puolestaan huipentuu Venäjän ja Kanadan tiukkaan välien selvittelyyn.

Suomen lohkossa pelaavat Norjan ja Tšekin lisäksi Latvia, USA, Ruotsi, Iso-Britannia ja Valko-Venäjä. A-lohkossa pelaavat Venäjä, Kanada, Slovakia, Tanska, Saksa, Sveitsi, Kazakstan ja Italia.

Puolivälierät pelataan toukokuun 26. päivä ja välierät kaksi päivää myöhemmin. Suomi pelaa varmasti myös kaikki pudotuspeliottelunsa Tampereella. Turnauksen finaali pelataan sunnuntaina 29. toukokuuta.

Liput myyntiin syyskuun alussa

Kisojen lipunmyynti alkaa torstaina 2. syyskuuta. Helsingin otteluihin lippuja voi ostaa normaalisti, mutta Tampereella pelattaviin otteluihin järjestetään arvonta, jonka kautta kuka tahansa halukkuudestaan ilmoittanut voi voittaa oikeuden lippujen ostamiseen.

Aluksi myyntiin tulee vain päiväkohtaisia turnauslippuja. Jos kaikkia turnauspäiviä ei myydä loppuun, tulevat ottelukohtaiset liput myyntiin helmikuussa 2022.

Leijonien otteluohjelma MM-kisoissa 2022:

13.5. klo 20:20 Suomi – Norja
14.5. klo 20:20 Latvia – Suomi
16.5. klo 20:20 Suomi – USA
18.5. klo 20:20 Suomi – Ruotsi
20.5. klo 16:20 Iso-Britannia – Suomi
21.5. klo 16:20 Valko-Venäjä – Suomi
24.5. klo 20:20 Suomi – Tšekki

26.5. Mahdollinen puolivälierä
28.5. Mahdollinen välierä
29.5. Mahdollinen finaali ja pronssipeli