Suomen naisten maajoukkuerinkiin kuuluva Meeri Räisänen siirtyy ensi kaudeksi Pohjois-Amerikan ammattilaissarjaan PHF:ään. Räisäsestä tulee kolmas kyseisessä liigassa pelaava suomalainen.

Naisleijonien joukkueeseen elokuun MM-kisoihin valittu Meeri Räisänen on tehnyt yhden vuoden sopimuksen PHF:ssä pelaavat Connecticut Whalen kanssa. Ennen muuttamistaan Yhdysvaltoihin Räisänen pelaa kuitenkin MM-kullasta Suomen maajoukkueen kanssa Tanskassa. MM-kisat alkavat Suomen osalta tänään.

Räisänen debytoi aikuisten tasolla Naisten Liigassa jo 17-vuotiaana kaudella 2006–2007. Yhteensä maalivahti on pelannut Naisten Liigassa kymmenellä eri kaudella, joiden aikana hänet on valittu kolmesti sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Tamperelaisella on myös kaksi Suomen mestaruutta.

Naisten Liigan lisäksi Räisänen on pelannut miesten puolella sekä Suomi-sarjaa että alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden SM-sarjaa. 32-vuotias maalivahti on pelannut myös Ruotsin ja Venäjän pääsarjoissa. SKIF Nizhny Novogorodissa pelatessaan Räisänen voitti seurojen Euroopan mestaruuden ja valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Räisänen ehti lisäksi edustaa Whalesia jo 12 ottelun verran kaudella 2018–2019, jolloin hänestä tuli ensimmäinen suomalainen, joka on pelannut maailman ainoassa naisten ammattilaissarjassa.

Naisleijonien maalilla Räisänen debytoi vuonna 2012. Sen jälkeen Tapparan kasvatti on edustanut Suomea yli 80 ottelussa ja voittanut kaksi olympiapronssia ja kaksi MM-pronssia. Räisänen on kahdesti nimetty jääkiekon MM-kisojen tähdistökentälliseen.

Kolmas suomalainen Pohjois-Amerikan ainoassa ammattilaissarjassa

Räisäsestä tulee sopimuksen myötä vasta kolmas suomalainen, joka pelaa ensi kaudella Pohjois-Amerikan ainoassa ammattilaissarjassa. Aiemmin tänä kesänä myös Pekingissä olympiapronssia voittaneeseen joukkueeseen kuulunut Minttu Tuominen teki ensi kauden kattavan sopimuksen New Jerseyssä pelaavaan Metropolitan Rivetersiin.

Suomalaisväriä sarjassa edustaa myös Eveliina Mäkinen, joka pelaa niin ikään Rivetersissä. Lisäksi joukkuetta valmentaa suomalainen Venla Hovi.

PHF on Pohjois-Amerikan ainoa naisten huippusarja jääkiekossa. Sarja tunnettiin aiemmin nimellä NWHL, mutta nimi muutettiin vuoden 2021 uudelleenbrändäyksen yhteydessä. PHF:ssä pelaa kuusi joukkuetta. Tuleva kausi alkaa lokakuussa.