ComeOn

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF on solminut kolmivuotisen, yhteensä yhdeksän miljoonan dollarin arvoisen markkinointiyhteistyön Kiinan Jääkiekkoliiton kanssa. Sopimuksen seurauksena naisten IA-divisioonan MM-kisat pelataan kolmena seuraavana vuonna Kiinassa.

Jääkiekon naisten I-divisioonan A-lohkon MM-kisat pelataan kolme seuraavaa vuotta Kiinassa. Kiina osti oikeudet vuosien 2023, 2024 ja 2025 MM-kisojen järjestämiseen lupaamalla Kansainväliselle Jääkiekkoliitolle yhteensä yhdeksän miljoonan dollarin tukipaketin seuraavan kolme vuoden ajalta. Summasta kolme miljoonaa maksetaan suoraan osallistuville joukkueille ja loput IIHF:lle.

Kiinan kanssa solmittu markkinointiyhteistyö oli pitkällisten keskustelujen lopputulos, sillä IIHF oli avannut keskusteluyhteyden Kiinan suuntaan jo ennen helmikuussa pelattuja Pekingin olympialaisia. Myös Kiinan Jääkiekkoliitto oli ilmoittanut halukkuutensa kansainvälisten turnausten järjestämiseen ja jääkiekon aseman parantamiseen omassa maassaan.

Vuoden 2023 MM-kisojen pelipaikka on todennäköisesti itärannikolla, lähellä Hong Kongia, sijaitseva 17 ja puolen miljoonan asukkaan Shenzhen. Kaupungista löytyy 18 000-paikkainen Shenzhen Universiade Centre, jolla on jo pelattu yksi NHL-ottelu ja sekä aikanaan CWHL:ää (Canadian Women’s Hockey League) ja sittemmin Zhenskaya Hockey Leagueta, eli Venäjän naisten pääsarjaa, pelanneen KRS Vanke Raysin otteluita.

– Haluamme kasvattaa naisten jääkiekkoa yhdessä ja haluamme toivottaa joukkueet tervetulleiksi Kiinaan, Kiinan Jääkiekkoliiton presidentti Wang Xuan kertoi IIHF:lle.

Vuoden 2023 naisten IA-divisioonan MM-kisoissa pelaavat Tanska, Norja, Slovakia, Itävalta, Hollanti ja Kiina. Turnaus alkaa 16. päivä huhtikuuta ja päättyy 22. huhtikuuta.


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes