Pekingin olympialaisten naisten jääkiekkoturnauksen tähdistökentällinen julkaistiin torstaiaamuna. Kanada vei neljä paikkaa, mutta mukaan mahtui myös Suomen Jenni Hiirikoski ja Tšekin Klára Peslarová. Kanadan Brianne Jenner valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Pekingin olympialaisten naisten jääkiekkoturnaus tuli päätökseensä varhain torstaina Suomen aikaa. Kanada voitti kultaa viidennen kerran historiassaan, kun se kaatoi USA:n tiukan finaalin päätteeksi 3–2.

Myös Suomen turnaus päättyi mitalijuhliin, kun Naisleijonat kaatoivat eilen pronssiottelussa Sveitsin selvin lukemin 4–0. Vaikean alun jälkeen Suomen turnaus kääntyi positiiviseksi, ja Naisleijonat osoittivat olevansa edelleen maailman kolmanneksi paras naisten maajoukkue.

Kanada puolestaan nosti rimaa naisten jääkiekkoilussa entisestään. Joukkue teki olympiaturnauksen uuden maaliennätyksen ja käytännössä dominoi vastustajiaan turnauksen alusta loppuun. Pistepörssin kahdentoista kärkeen mahtui vain yksi ei-kanadalainen. Ei siis ihmekään, että myös turnauksen virallista All Stars -kenttää dominoivat kanadalaiset.

Pekingin olympiaturnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Kanadan Brianne Jenner. 30-vuotias keskushyökkääjä oli turnauksen paras maalintekijä yhdeksällä osumallaan ja tuli 14 tehopisteellä turnauksen pistepörssin kolmanneksi Sarah Nursen ja Marie-Philip Poulinin jälkeen.

Nurse ja Poulin ovat vähemmän yllättäen tähdistökentällisen kaksi muuta hyökkääjää. Poulinista tuli historian ensimmäinen jääkiekkoilija, joka on onnistunut maalinteossa neljässä olympiafinaalissa, kun hän viimeisteli kaksi maalia USA:n verkkoon aamuisessa finaalissa. Poulin oli myös koko turnauksen pistepörssin kakkonen 17 (6+11) tehopisteellään.

Nurse puolestaan rikkoi Hayley Wickenheiserin nimissä olleen olympialaisten piste-ennätyksen iskemällä Pekingin olympialaisissa yhteensä 18 (5+13) tehopistettä.

Puolustukseen kanadalaisista valittiin Claire Thompson, joka rikkoi puolustajien yhden turnauksen piste-ennätyksen 13 (2+11) tehopisteellään. Thompson oli myös turnauksen tehotilaston kuningatar. Torontolaisen +/- -lukema oli turnauksen päätyttyä +23.

Pakkiparikseen Thompson sai Suomen Jenni Hiirikosken. Naisleijonien kapteeni oli Suomen kolmanneksi paras pistenainen viidellä syöttöpisteellään. Lisäksi Hiirikoski oli Naisleijonien eniten jääaikaa kerännyt pelaaja.

Tähdistökentällisen maalivahdiksi valittiin Tšekin Klára Peslarová. 25-vuotias tšekkiläinen oli aiemmin voittanut parhaan maalivahdin tittelin kahdesti I. divisioonan MM-kisoissa sekä kertaalleen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Nyt ostravalainen saa kutsua itseään myös olympialaisten parhaaksi maalivahdiksi. Viidessä ottelussa Peslarová torjui kiekkoja huimalla 94,49 % torjuntavarmuudella, pysäytti jopa 120 kiekkoa ja kirjautti päästettyjen maalien keskiarvoksi lukeman 1,60.

Pekingin olympialaisten naisten jääkiekkoturnauksen tähdistökentällinen

Maalivahti:
Klára Peslarová (Tšekki)

Puolustajat:
Claire Thompson (Kanada)
Jenni Hiirikoski (Suomi)

Hyökkääjät:
Sarah Nurse (Kanada)
Marie-Philip Poulin (Kanada)
Brianne Jenner (Kanada)

Turnauksen arvokkain pelaaja:
Brianne Jenner (CAN)