Kuva: Wallpaperflare.com

Jääkiekon naisten MM-kisat jouduttiin siirtämään tänä keväänä koronaviruspandemian vuoksi. Kisat oli määrä järjestää Kanadan Halifaxissa ja Turossa, mutta kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF oli pakotettu peruuttamaan turnauksen, kun Nova Scotian provinssin hallitus ilmoitti, ettei suostu kisoja kansainvälisen pandemiatilanteen takia järjestämään.

Päätös aiheutti melkoisesti kritiikkiä, sillä se tuli vain reilua viikkoa ennen kuin turnauksen oli määrä alkaa. Esimerkiksi Suomen maajoukkue oli jo kokoontunut yhteen tarkoituksenaan lentää Kanadaan vielä samana päivänä, kun tieto Nova Scotian hallituksen päätöksestä levisi. Osa joukkueesta oli jopa ehtinyt jo Helsinki-Vantaan lentokentälle.

IIHF ilmoitti heti, että se aikoo järjestää MM-kisat vielä samana vuonna, kunhan uusi pelipaikka ja sopiva rako kansainvälisesti kiekkokalenterista löytyisi. Nyt tuo tavoite on jo äärimmäisen lähellä toteutua, sillä liitto julkaisi aiemmin tällä viikolla jääkiekon naisten vuoden 2021 MM-kisojen päivitetyn otteluohjelman.

Suomen maajoukkueen haaste on heti kisojen alussa valtava. Naarasleijonat kohtaavat heti avausottelussaan kotijoukkue Kanadan. Kahta päivää myöhemmin vastassa on hallitseva maailmanmestari USA. Tämän jälkeen Suomi kohtaa vielä peräkkäisinä päivinä Venäjän ja Sveitsin.

Jokainen Suomen A-sarjan joukkueista selviää automaattisesti pudotuspeleihin. Näiden viiden joukkueen lisäksi myös kolme parasta B-sarjan joukkuetta etenee kisojen puolivälieriin. B-sarjassa pelaavat Tšekki, Saksa, Tanska, Japani ja Unkari.

Pudotuspelit käynnistyvät lauantaina 28.8. Aikaeron vuoksi osa otteluista pelataan Suomen aikaa sunnuntain puolella. Välierät pelataan puolestaan maanantain 30.8. ja tiistain 31.8. välisenä yönä Suomen aikaa. Kisojen finaali pelataan päivää myöhemmin – Suomen aikaa siis jo syyskuun puolella. Ottelu alkaa 1.9. klo 02:30.

Suomessa jääkiekon naisten MM-kisat televisioi TV5 ja Discovery+.

Suomen ottelut jääkiekon MM-kisojen alkulohkovaiheessa

La 21.08. klo 01.00 Kanada-Suomi
Ma 23.08. klo 04.30 Suomi-USA
Ke 25.08. klo 21.00 Venäjä-Suomi
To 26.08. klo 21.00 Suomi-Sveitsi