Tšekin EHT:lle on löydetty neljäs joukkue. Itävalta ottaa turnauksesta pois suljetun Venäjän paikan ja täydentää kuluvan kauden EHT-joukkueet. Samalla myös Leijonien otteluohjelma ennen MM-kisoja sai sinettinsä.

Suomen, Ruotsin ja Tšekin Jääkiekkoliitot ilmoittivat pelaavansa loppukauden Euro Hockey Tour -turnaukset ilman Venäjää ja etsivänsä maalle sopivaa korvaajaa jo ennen kuin Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti virallisesti sulkevansa Venäjän kaiken kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle. Korvaaja oli löydettävä kahteen turnaukseen, sillä sekä Ruotsin EHT että Tšekin EHT on vielä tältä kaudelta pelaamatta.

Korvaava joukkue löytyi Ruotsin turnaukseen aiemmin, sillä jo kaksi viikkoa sitten uutisoitiin, että Sveitsi täyttää Venäjän jättämän aukon Beijer Hockey Games -turnauksessa. Nyt korvaaja on löydetty myös Tšekin EHT:lle. Neljännen paikan Tšekin turnauksessa ottaa myös kevään MM-kisoissa nähtävä Itävalta.

Suomen joukkue kokoontuu yhteen ensimmäistä kertaa jo pääsiäisviikolla, jolloin joukkue kohtaa Tanskan kahdesti vieraissa. Seuraavalla viikolla Suomi pelaa kahdesti Norjaa vastaan kotonaan. Ottelut pelataan Joensuussa ja Kuopiossa. Tšekin Euro Hockey Tour eli Carlson Hockey Games pelataan Leijonien kolmannella leiriviikolla.

Tšekin turnauksen jälkeen Suomi pelaa vielä Ruotsin EHT:llä ennen MM-kisojen alkamista. Vaikka Beijer Hockey Games pelataan pääasiallisesti Tukholmassa, avaavat Leijonat oman turnauksensa Tampereen Nokia Arenalla Sveitsiä vastaan. Kyseessä on samalla MM-kisojen päänäyttämönä toimivan Nokia Arenan ensimmäinen kansainvälinen ottelu.

Jääkiekon MM-kisat alkavat 13.5.

Suomen ottelut ennen jääkiekon MM-kisoja

Euro Hockey Nordic Challenge Cup

13.4. Tanska – Suomi (Odense)
14.4. Tanska – Suomi (Rødovressa)
21.4. Suomi – Norja (Joensuu)
22.4. Suomi – Norja (Kuopio)

Carlson Hockey Games (Tšekin EHT)

28.4. Suomi – Tšekki (Ostrava)
30.4. Itävalta – Suomi (Ostrava)
1.5. Ruotsi – Suomi (Ostrava)

Beijer Hockey Games (Ruotsin EHT)

5.5. Suomi – Sveitsi (Tampere)
7.5. Suomi – Tsekki (Tukholma)
8.5. Ruotsi – Suomi (Tukholma)