ComeOn

Suomen, Ruotsin ja Tšekin Jääkiekkoliitot päättivät tänään jatkaa kuluvan kauden Euro Hockey Touria ilman Venäjää.

Kauden 2021–2022 Euro Hockey Tour on puolessavälissä. Kaksi ensimmäistä turnausta pelattiin syksyn aikana, ja kaksi jälkimmäistä turnausta tullaan pelaamaan loppukeväästä juuri ennen Suomessa pelattavia MM-kisoja.

EHT kuitenkin jatkuu ilman yhtä sen vakiojäsentä, Venäjää. Suomen, Ruotsin ja Tšekin Jääkiekkoliitot ovat päättäneet lopettaa yhteistyön Venäjän ja sen eri maajoukkueiden kanssa maan hyökättyä Ukrainaan viime torstaina.

EHT aiotaan kuitenkin pelata alkuperäisen aikataulun mukaisesti neljän joukkueen voimin. Tällä hetkellä Venäjälle etsitään korvaajaa. Seuraava EHT-turnaus, Tšekin turnaus, pelataan 28.4.–1.5. Sen jälkeen vuorossa on Pekingin olympialaisten takia myöhäisemmäksi siirretty Ruotsin turnaus, joka pelataan 5.–8. toukokuuta.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on vakuuttunut siitä, että korvaava joukkue löydetään kumpaankin turnaukseen nopeasti.

– Turnausten isäntämaat aloittavat välittömästi keskustelut potentiaalisten liittojen kanssa. Kiinnostus osallistua kevään turnauksiin on suuri, EHT-turnaukset palvelevat erinomaisesti joukkueiden valmistautumista MM-kisoihin. En usko, että korvaavien joukkueiden löytäminen kestää kovinkaan pitkään, Nummela kertoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Venäjän siirtäminen sivuun kansainvälisestä jääkiekkotoiminnasta ei koske vain tätä kautta, vaan myös ensi kautta lähdetään rakentamaan ilman Venäjää. Tavoitteena on, että Venäjän korvaa kaikissa turnauksissa IIHF:n rankingin korkeimmalla sijalla oleva eurooppalainen joukkue, joka ei muuten olisi osallistunut. Tällä hetkellä se tarkoittaisi Saksaa.

Kolmen maan liitot pyrkivät myös sulkemaan Venäjän, sekä sen sotilasliittolaisen Valko-Venäjän, pois IIHF:n alaisista turnauksista, eli miesten, naisten ja eri juniori-ikäluokkien MM-kisoista. Suomen Jääkiekkoliitto ilmoitti jo aiemmin tänään, ettei Venäjällä ja Valko-Venäjällä ole asiaa Suomessa tänä keväänä pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin.

– Olemme täysin yksimielisiä siitä, että Venäjä ja Valko-Venäjä tulee toistaiseksi sulkea kaiken kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle, Nummela toteaa.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets