Velobet

Sveitsi on nostettu Venäjän tilalle Ruotsin EHT-turnauksen neljänneksi joukkueeksi. Ruotsin EHT-turnaus on yksi kolmesta kansainvälisestä turnauksesta, jotka Leijonat pelaa ennen toukokuussa alkavia MM-kisoja. Turnauksen avausottelu järjestetään Tampereen Nokia Arenalla.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF sulki Venäjän ja Valko-Venäjän kaiken kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle viime viikolla. Jo aiemmin Suomen, Ruotsin ja Tšekin Jääkiekkoliitot ilmoittivat, ettei sotaa käyvällä Venäjällä ole mitään asiaa loppukauden EHT-turnauksiin. Päätöksen jälkeen liitot aloittivat välittömästi Venäjän korvaajan etsimisen.

Nyt korvaaja on löydetty – ainakin Ruotsin EHT:n osalta. Toukokuun 5. ja 8. päivän välillä pelattava Beijer Hockey Games käydään tänä vuonna Suomen, Ruotsin, Tšekin ja Sveitsin kesken.

– Hienoa, että saimme Sveitsin mukaan turnaukseen. Tšekin ja Ruotsin ohella Sveitsi tarjoaa varmasti Leijonille hyvän vastuksen MM-kisojen kynnyksellä, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Normaalisti helmikuussa pelattava Ruotsin EHT-turnaus pelataan olympialaisten vuoksi tänä vuonna vasta viikkoa ennen jääkiekon MM-kisoja. Turnauksessa tullaankin varmasti näkemään paljon lopullisiin MM-kisajoukkueisiin pääseviä pelaajia, mikä tarkoittaa, että Beijer Hockey Games toimii loistava harjoitusturnauksensa MM-kisoja ajatellen.

Lisäksi Leijonat saa ottaa tuntumaa tulevaan MM-kisojen päänäyttämöön, sillä Suomen ja Sveitsin välinen Ruotsin EHT-turnauksen avausottelu pelataan Tampereen vastavalmistuneella Nokia Arenalla. Kyseessä on ensimmäinen areenalla pelattava kansainvälinen ottelu. MM-kisoissa Suomi pelaa kaikki ottelunsa juuri Tampereella.

– Joukkueen näkökulmasta on hienoa, että saamme pelattua yhden ottelun MM-kisanäyttämöllä ennen kisatapahtuman alkua. Kisoihin on helpompi lähteä, kun ympäristö on tuttu, Lehtinen kommentoi.

Myös faneilla on mahdollisuus päästä todistamaan Leijonien otteita Nokia Arenalla ennen MM-kisojen alkua, sillä Sveitsi-ottelun liput tulevat myyntiin torstaina 24.3. klo 15:00. Lippuja voi ostaa Lippu.fi -palvelusta. Ruotsissa pelattaviin otteluihin lippuja voi puolestaan ostaa Ruotsin Jääkiekkoliiton sivuilta.

Myös kaksi muuta turnausta ennen jääkiekon MM-kisoa

Ruotsin EHT-turnaus ei suinkaan ole ainoa maajoukkueturnaus, johon Suomi osallistuu ennen 13. toukokuuta alkavia MM-kisoja. Leijonat aloittaa valmistautumisensa kotikisoihin Euro Hockey Challenge Nordic Cupin otteluilla huhtikuussa. Joukkue kohtaa ensin vieraissa Tanskan 13.4. ja 14.4., minkä jälkeen Leijonat pelaa kotonaan Norjaa vastaan 21.4. ja 22.4. Ottelut pelataan Joensuussa ja Kuopiossa.

Lisäksi Suomi osallistuu Tšekin EHT-turnaukseen eli Carlson Hockey Gamesiin 28. huhtikuuta – 1. toukokuuta. Vielä ei ole tiedossa, mikä joukkue korvaa Venäjän Tšekin turnauksessa.

Kaikki ennen MM-kisoja pelattavat ottelut voi katsoa joko TV5-kanavalta tai Discovery+ -suoratoistopalvelusta.

Suomen ottelut ennen jääkiekon MM-kisoja

Euro Hockey Nordic Challenge Cup

13.4. Tanska – Suomi (Odense)
14.4. Tanska – Suomi (Rødovressa)
21.4. Suomi – Norja (Joensuu)
22.4. Suomi – Norja (Kuopio)

Carlson Hockey Games

(Kolme ottelua, pelataan Tšekissä, otteluohjelma ei vielä tiedossa)

Beijer Hockey Games

5.5. Suomi – Sveitsi (Tampere)
7.5. Suomi – Tsekki (Tukholma)
8.5. Ruotsi – Suomi (Tukholma)


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets