Antti Pennanen jatkaa Nuorten Leijonien päävalmentaja myös tämän kauden jälkeen. Uusi sopimus kattaa elokuussa pelattavat U20 MM-kisat.

Suomen U20-poikien maajoukkue joutui keväällä ikävään välitilaan. Joukkueen silloisen päävalmentajan Antti Pennasen sopimus oli umpeutumassa tämän kauden loppuun, ja Jääkiekkoliitto valitsi loppuvuodesta joukkueen uudeksi päävalmentajaksi Kari Jalosen.

Pennanen ei kuitenkaan saanut valmentaa projektiaan loppuun, sillä vuoden 2022 U20 MM-kisat keskeytettiin vain kolmen pelatun kierroksen jälkeen. Jalonen puolestaan sai keväällä tarjouksen ryhtyä Tšekin miesten maajoukkueen päävalmentajaksi ja päätti hyväksyä sen.

Näin Nuoret Leijonat oli yhtäkkiä tilanteessa, jossa sillä ei ollut ollenkaan päävalmentajaa elokuulle siirrettyihin MM-kisoihin.

Nyt tuo ongelma on kuitenkin ratkennut, sillä Jääkiekkoliitto on tehnyt uuden sopimuksen Pennasen kanssa. Sopimus kattaa kesän leiritykset ja elokuussa pelattavat MM-kisat.

– Pennanen oli meille tässä tilanteessa ehdoton ykkösvalinta MM-kisoihin. Hän tuntee ikäluokan pelaajat ja pääsee näin jatkamaan loppuun kesken jääneen projektin, nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen kertoi liiton tiedotteessa.

Vuoden 2022 nuorten MM-kisat pelataan Edmontonissa 9.–20. elokuuta. Turnaus aloitetaan nollista, eli vuodenvaihteessa aloitettujen kisojen tuloksia ei enää huomioida. Samanikäiset pelaajat ovat edustuskelpoisia myös elokuun turnauksessa.

Pennasen oli tarkoitus siirtyä ensi kaudeksi KHL:ssä pelanneen Jokerien päävalmentajaksi. HPK:ssa Suomen mestaruuden voittanut valmentaja kuitenkin vapautui Jääkiekkoliiton käyttöön, kun Jokerit vetäytyi KHL:stä ja jäi ensi kaudeksi kokonaan ilman sarjapaikkaa.

Pennanen ei tiettävästi jatka pestissä elokuun MM-kisojen jälkeen. Jääkiekkoliitto antoi ymmärtää, että on tehnyt jo valintansa ensi kauden päävalmentajasta, mutta ei voi kertoa asiasta julkisuuteen vielä.

– Kisojen jälkeen aloittavan päävalmentajan julkistamme heti, kun voimme asiasta kertoa, Oikarinen totesi.