ComeOn

Nuoret Leijonat kokivat MM-kisojen kynnyksellä valtavan vastoinkäymisen, kun yhdeksi joukkueen avainpelaajista kaavailtu Aatu Räty joutui jäämään sivuun. Rädyn seurajoukkue Jukurit asetti koronavirustartuntojen takia miehen karanteeniin, josta hän on nyt vapautunut.

Suomen U20-maajoukkueen GM Kimmo Oikarinen vahvistaa MTV:lle, että Räty yritetään saada poikkeusluvalla lennättettyä Kanadaan nuorten MM-kisoihin.

– Ensinhän pitää tietysti varmistaa, että Aatu on täysin terve. Juttelin Jukureiden joukkueenjohtaja Hakkaraisen Mikon kanssa tänä aamuna. Haluamme, että Aatu on täysin terve, jos tulisi mahdolliseksi, että hänet voisi tänne saada.

Kisajärjestäjien laatimien sääntöjen mukaan jokaisen joukkueen jäsenen tulisi saapua kisapaikalle viimeistään 15.12. Kanadan joukkueen uutisoidaan saapuneen kuitenkin paikalle vasta kyseistä päivämäärää myöhemmin. Oikarinen kertoo, että kisajärjestäjien kanssa on keskusteltu asiasta.

– Annoin heille erilaisia detaljeja, miksi meidän tulisi Räty saada. Ymmärrämme, että säännöt sanovat, ettei 15. joulukuuta jälkeen ketään saa tänne lennättää, mutta niitä sääntöjä on nyt näköjään muutettu koko ajan. Haluamme varmistaa, että kaikilla on samat säännöt.

Viimeinen päätäntävalta on kuitenkin Albertan terveysviranomaisilla.

– Minulle annettiin vastaukseksi, että se on Albertan terveysviranomaisten asia. Sen takia ne säännöt on luotu, että kisatapahtuma saadaan järjestää. He lupasivat viedä asiaa eteenpäin tämän päivän ja huomisen aikana. Uskoisin, että huomenna kuulemme lisää, että mikä tilanne on.

Jos Räty saadaan vielä jollain keinolla turnaukseen, voidaan sitä pitää valtavana voittona Suomelle. Niin tärkeästä pelaajasta on hänen kohdallaan kyse. Aika näyttää, mutta kello tikittää.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets